Gemeente Driebergen

Vrijdag 18 maart start derde en laatste ronde project GALM Senioren Actief met fitheidtest in sporthal Hoenderdaal

Ruim 1000 inwoners van 55- 65 jaar uit de wijken tussen Welgelegenlaan en Loolaan en Driebergen-Noord worden deze keer benaderd voor deelname aan het project GALM Senioren actief.
Na de succesvolle start eind 2002 en het vervolg in 2004 wordt nu in het laatste deel van onze gemeente gestart met het informeren van de potentiële deelnemers uit deze leeftijdsgroep.

Het project GALM Senioren actief is bedoeld om sportief niet actieve senioren in de leeftijd van 55 65 jaar die niet of nauwelijks aan sport hebben gedaan, weer aan het bewegen te krijgen en te houden.

GALM Senioren Actief start dus met een fitheidtest onder deskundige begeleiding op vrijdag 18 maart in sporthal Hoenderdaal. De test geeft aan hoe het met de conditie is gesteld en waar tijdens de daarop aansluitende introductiecursus dus rekening mee moet worden gehouden.
De test start met het invullen van een vragenformulier. Daarna wordt een wetenschappelijk ontwikkeld testcircuit afgewerkt bestaande uit zes onderdelen. Daarbij wordt onder meer lenigheid, reactiesnelheid, coördinatie, knijpkracht en het uithoudingsvermogen voor wandelen gemeten. Deze metingen worden aangevuld met gegevens over bloeddruk, lengte en gewicht. Bij de onderdelen staan geschoolde begeleiders en er is een sportarts aanwezig.
Aan het eind van de fitheidstest kunnen de deelnemers zich inschrijven voor deelname aan de introductiecursus van 12 weken onder deskundige begeleiding. Daarna kan worden ingeschreven op een vervolgcursus van 30 weken. In beide cursussen wordt naast de sportvormen aandacht besteed aan grondoefeningen, conditievormen en bewegen op muziek.

Belangstellenden uit andere delen van Driebergen kunnen voor nadere informatie contact opnemen met Coen Langkemper van de afdeling Welzijn & onderwijs, telefoon: 0343-525259.

Het project GALM Senioren Actief is een deelproject van de regionale aanpak Breedtesport, dat samen met de gemeenten Doorn, Leersum en Amerongen wordt uitgevoerd onder de projectnaam Heuvelrug Actief !
---

Gemeente Driebergen-Rijsenburg