Gemeente Lopik

PERSBERICHT 4

Onderwerp: Lopik krijgt Cabauws Kloosterbier

Vanaf vrijdag 18 maart 2005 kent de gemeente Lopik haar eigen bier, het Cabauws Kloosterbier. De Lopikse horeca kan haar gasten en bezoekers vanaf die datum onthalen op een uniek bier dat alleen in de gemeente Lopik verkrijgbaar zal zijn. De feestelijke introductie van het bier vindt plaats tijdens een Hollandse maaltijd op vrijdag 18 maart 2005 om 16.00 uur in In t Witte Paard, Cabauwsekade 42 te Cabauw.

Cabauws Kloosterbier is een amberbier met een alcoholpercentage van 5,2%. Het bier is 100% biologisch en voorzien van het EKO-keurmerk. Het koperkleurige bier heeft een lichte karamelsmaak met duidelijke hopnuances en een lange, zoet-bittere nasmaak. Kortom, een bier waarvan de echte liefhebber zal watertanden.

Het bier wordt gebrouwen en gebotteld door Brouwerij De Leckere die het bier ook van een speciaal etiket heeft voorzien. Verder zijn er glazen, viltjes en tafelkaartjes verkrijgbaar.

Het bier dankt zijn naam aan het Gerardus Majella Klooster dat van 1912 tot 1978 in Cabauw heeft gestaan.

In het kader van haar beleid op het gebied van recreatie en toerisme heeft de gemeente Lopik zich ingespannen om dit bijzondere bier te ontwikkelen. Ook draagt de gemeente Lopik zorg voor de promotie van dit product.

Lopik, 9 maart 2005