Ingezonden persbericht


Vivid exposeert Boomerang-ontwerpen Nieuwe Garde

Van 18 maart tot en met 22 april exposeert Vivid, centrum voor vormgeving, elf ontwerpen die jonge vormgevers maakten voor een pitch van Boomerang en Nieuwe Garde. De ontwerpers maakten een freecard ter promotie van de Kick-Off van Nieuwe Garde Rotterdam, een initiatief dat Boomerang met deze ontwerpwedstrijd promotioneel ondersteunt.

Nieuwe Garde is een netwerk voor jonge creatieven dat zich tot doel stelt alle creatieve disciplines bij elkaar te brengen, dwars door de conventionele barrières heen. Ontwerpers, kunstenaars, reclame-makers, muzikanten en vele anderen; bij Nieuwe Garde kunnen ze hun horizon verbreden, nieuwe inspiratie opdoen en nieuwe contacten leggen. Eerder deed Nieuwe Garde dit al in Groningen, waar na de Kick-Off in 2004 de regelmatige activiteiten van het netwerk inmiddels een groot succes zijn. Op 22 april aanstaande maakt Nieuwe Garde de overstap naar Rotterdam, met een spetterende Kick-Off op 22 april aanstaande in de Schiecentrale.

Bij het promoten van de Kick-Off in Rotterdam wordt Nieuwe Garde ondersteund door Boomerang. Van 11 tot en met 24 april staat een Nieuwe Garde-kaart, vervaardigd door een van de leden uit het netwerk, in het hele land in de bekende freecard-rekken. Bij het sluiten van de ontwerpwedstrijd lagen er 143 ontwerpen op tafel, die werden beoordeeld door een jury bestaande uit Liesbeth Melkert van het magazine Carp, Bert Dijkstra van agentschap Shop Around! en het bestuur van Nieuwe Garde Rotterdam.

Het ontwerp dat uiteindelijk de titel 'winnend ontwerp' kreeg, is gemaakt door Bart Knegt. Zijn kaart viel op door de originele, frisse stijl met een (eigenwijze) creativiteit die goed past bij Nieuwe Garde. Behalve landelijke verspreiding van zijn ontwerp, won Bart Knegt een carte blanche in Carp: één pagina waarop hij zijn creativiteit de vrije loop mocht laten.

Het winnende ontwerp van de Nieuwe Garde Boomerang pitch is samen met de tien beste niet-winnende ontwerpen te zien bij Vivid, William Boothlaan 17a in Rotterdam. Vivid is geopend van dinsdag tot en met zondag van 12.00 uur - 18.00 uur. Meer informatie over Nieuwe Garde en de Kick-Off in Rotterdam is de vinden op www.nieuwegarde.nl.

______________________________________________

/