Ingezonden persbericht


POëZIE BIJ DE NIEUWE LENTE

Op zondag 20 maart 2005 organiseert Literair Café Jambe haar poëzieprogramma met de dichters: Felicita Vos, Dick de Dobbelaar, Abdelmalik El Farissi en Annemiek Steenbergen. De muziek wordt verzorgd door Peter Klencke.

Felicita Vos (Arnhem) draagt verzen voor, die 'aan de voet van de Vesuvius' zijn geschreven. Haar toegankelijke poëzie bezit een melodieuze charme, dankzij de muzikale ritmiek in haar werk. Zij heeft een warme belangstelling voor de Roma-, Gitano- en Sinti cultuur, waarover zij thans een boek voorbereidt.

Dick de Dobbelaar (Schiedam) schrijft al gedichten vanaf zijn jonge jaren en is nooit meer gestopt. Hij heeft een grote poëtische voorkeur voor meisjes, wilgen en wuivend riet, een fraaie combinatie, die tot de verbeelding spreekt.

Abdelmalik El Farissi (Antwerpen) is in Nederland geboren en van Marokkaanse afkomst. Hij schrijftzowel poëzie, rap als verhalen. Bij zijn debuut in 2000 won hij meteen de 'El Hizra' literatuurprijs. Zijn eerste bundel is in voorbereiding, maar intussen doen wij het met deze 'woordendokter' die gedichten als medicijn voor de mens beschouwt.

Annemiek Steenbergen (Westmaas) schildert met kleuren en woorden vanaf haar poëtisch palet. Zij heeft een warme betrokkenheid bij het leven, waarin de liefde voor de mens, het wijdse landschap en zeegezichten prominente rollen spelen. Vrijwel elke dag deelt zij woorden uit aan wie wil lezen of wil horen.

Peter Klencke (Den Haag) zingt eigen, Nederlandstalige liederen waarbij hij zichzelf op de gitaar begeleidt. Jazz, blues en Bob Dylan vormen zijn inspiratiebron. Zijn liedteksten lijken veel op (gezongen) gedichten over uiteenlopende, existentiële ervaringen. De gitaar heeft - zoals in de blues altijd al gebruikelijk is - een belangrijke functie om de tekst te steunen, te versterken of te relativeren.

Het open podium is beschikbaar voor max. 3 mensen uit het publiek.

De presentatie wordt verzorgd door Anton Born.

Plaats: Café-restaurant Royal, Voldersgracht 10 te Delft.

Aanvang 14.00 uur.

Toegang ¤ 4,--



Ingezonden persbericht