Politie Groningen

Persberichten zondag 20 maart 2005

Provincie Groningen 20-03-2005 -

Groningen: jongens aangehouden voor winkeldiefstal
Vrijdagmiddag zijn twee jongens uit Warffum (15 en 16) en een 17-jarige jongen uit Uithuizen aangehouden voor winkeldiefstallen in een warenhuis aan de Westerhaven in Groningen. Het drietal werd via cameratoezicht in de zaak gevolgd waarbij bleek, dat ze een groot aantal DVD-s pakten, deze van de beveiligingsstickers ontdeden en in de tas stopten. Ze werden aangehouden door een beveiliger en overgedragen aan de politie. Bij het eerste onderzoek bleek dat ze 19 DVDs bij zich hadden ter waarde van 677 Euro. Gezien de werkwijze waarbij ook duidelijk sprake was van een vorm van samenwerking, werd het drietal ook aan de tand gevoeld over meer van dit soort praktijken. Daarbij bleek dat ze vaker in dezelfde zaak waren geweest en DVDs hadden meegenomen. Het ging om tientallen die bij de jongens thuis werden aangetroffen. Het drietal is in de loop van zaterdag weer op vrije voeten gesteld. De politie maakt proces-verbaal op.

Ulrum: bekeuring voor vandalisme
De politie heeft zaterdagnacht twee jongens uit Ulrum bekeurd voor het gooien van glas op straat. Enkele getuigen waarschuwden de politie die de jongens even later elders in het dorp aantrof en bekeurde.

Groningen: bekeuring voor visserijwet
De politie heeft zaterdagmiddag drie Stadjers (19, 22 en 23) bekeurd voor het vissen zonder een visakte. Ze zaten te vissen in het Eemskanaal en hadden alle drie geen papieren.

Groningen: dronken snorfietser valt
Een 57-jarige snorfietser uit Groningen is zaterdagmiddag op de Stephensonstraat in de stad gevallen met zijn snorfiets. Vermoedelijk kwam dat door het alcoholpromillage in zijn bloed die bij controle 2 (promille) bleek te zijn. De man liep enkele hoofdwonden op en werd ter plaatse verzorgd door ambulancepersoneel. Hij kon na het alcoholonderzoek het politiebureau weer verlaten.

Onstwedde: vriend en vriendin moeten rijbewijs inleveren Een 24-jarige automobilist uit Onstwedde en diens 23-jarige vriendin uit Stadskanaal moesten zaterdagavond beiden hun rijbewijs inleveren, nadat ze op de Hardingstraat in Onstwedde waren betrapt op een snelheid van ruim boven de 130 km/u. Ze reden ieder in een auto achter elkaar aan. Ter plaatse gold een maximumsnelheid van 80 km/u. De politie maakt proces-verbaal op.

Alcohol in het verkeer
De politie heeft zaterdagavond en nacht op diverse plaatse in de provincie controles gehouden op het alcoholgebruik in het verkeer. Daarbij zijn diverse bestuurders bekeurd.
Op het Dr. J.H. Hommesplein in Winschoten ging het om een 22-jarige automobilist uit Nieuwolda. Hij had 1.1. promille in zijn bloed. Een 43-jarige automobilist uit Baflo moest zijn rijbewijs inleveren. Hij werd gecontroleerd op de Tolberterstraat in Leek. Hij had 1.5 promille alcohol in zijn bloed.
Een 36-jarige automobilist uit Grijpskerk bleek 0.7 promille alcohol in zijn bloed te hebben. Hij werd gecontroleerd op de Poelweg bij Grijpskerk.
Een 40-jarige fietser uit Groningen werd al slingerend aangetroffen op de hoofdrijbaan van de Zuiderweg in Hoogkerk. Dat leverde voornamelijk een gevaarlijke situatie voor hemzelf op. Hij had 1.2 promille alcohol ij n zijn bloed.
Een 33-jarige automobilist uit Leek had 1.1. promille. Hij reed over de Stationsweg in Groningen toen de politie hem controleerde.

Snelheidscontroles
Op de Provincialeweg in Ten Boer werden zaterdagavond 225 voertuigen gecontroleerd. Daarvan reden er 6 te hard. De hoogst genoteerde reed 89 km/u waar maximaal 50 was toegestaan.
Op de Kampweg bij Onstwedde (80 km/u) werden 264 voertuigen gecontroleerd. Daarvan reden er 9 te hard (hoogste 109 km/u ).