Eemland zuid 12.45 uur

Utrecht 20-03-2005 - Nieuwsberichten district Eemland zuid

Tasjesroof op Stadsring

AMERSFOORT Een 59-jarige vrouw uit Amersfoort is zaterdag rond 14.30 uur berooft van haar tas. Het slachtoffer fietste op de kruising Stadsring/Heiligenbergerweg, toen tijdens het wachten bij een stoplicht de tas van haar fiets getrokken werd. De dader fietste vervolgens snel weg richting de Catharina van Rennespad. Het gaat om een blanke jongen van plm. 20 jaar. Hij droeg een blauw petje en blauw jack. Hij reed op een zwarte fiets. De politie verzoekt eventuele getuigen zich te melden via 0900-8844.

Getuigen overval gezocht

HOOGLAND - De politie is nog op zoek naar getuigen van een overval, welke zaterdag rond 16.50 uur plaatsvond aan de Hamseweg. Een 37-jarige medewerker van een bedrijf werd toen plotseling bedreigd werd door een man. Hem werd spullen afhandig gemaakt, waarna de overvaller er vandoor ging.

De recherche amersfoort is met name op zoek naar een vrouw welke kort na de overval heeft gereden in een zwarte/ donkere VW Golf. De vrouw heeft de aangever en de bloemist aangesproken op de Hamseweg en gevraagd of zij op zoek waren naar een man die hard was weggelopen. De vrouw zou mogelijk van middelbare leeftijd zijn en de afdeling recherche heeft met haar nog geen contact gehad.

Verdachte mishandeling aangehouden

AMERSFOORT De politie heeft zondag rond 03.30 uur op de Langestraat een verdachte van een mishandeling aangehouden. Agenten werden even daarvoor door een vrouw gewaarschuwd dat een vechtpartij gaande was. Op het moment dat de agenten daar kwamen, werd gezien dat een 19-jarige Amersfoorter met een kabelslot klaarstond om uit te halen naar een 23-jarige inwoner van Leusden. Dit kon door de politie worden voorkomen, waarna de Amersfoorter direct werd aangehouden. Uit verklaringen is gebleken dat de 19-jarige verschillende keren de andere man al had geslagen met het kabelslot. Volgens de Amersfoorter was hij boos geworden, omdat hij geschopt was door de ander.