Utrecht stad 12.15 uur

Utrecht 20-03-2005 - Nieuwsberichten districten Utrecht stad

Aanhoudingen na diefstal

UTRECHT Twee Utrechters, 23 en 52 jaar, zijn zaterdag door de politie aangehouden op verdenking van diefstal van twee triplexplaten vanaf een bouwterrein aan de Monarchvlinder. Een getuige zag dit gebeuren en belde de politie. Het tweetal was in de veronderstelling dat de platen bij het bouwafval lagen. De buit werd weer teruggelegd.

Zestal aangehouden voor baldadigheid

UTRECHT Zes mannen, in de leeftijd van 19 tot 24 jaar en afkomstig uit Utrecht, Rotterdam en Den Haag, zijn zondag rond 05.20 uur door de politie aangehouden. Op camerabeelden was te zien dat zij vanaf de Mariaplaats in de richting van het Moreelsepark tegen hekken schopten en met fietsen gooiden. Het zestal werd voorzien van een boete voor baldadigheid en kon daarna weer vertrekken.

Samen uit, samen thuis

UTRECHT Twee inwoners van Heino (25 en 45 jaar) zijn op een avond beiden hun rijbewijs kwijtgeraakt. Nadat van de oudste eerder op de avond in de regio Hollands Midden zijn rijbewijs was ingevorderd (reden onbekend), betrapte de politie zijn maat op het rijden onder invloed. Deze was namelijk voor de ander achter het stuur gekropen en reed over de Daalsesingel. Het alcoholpercentage van 600 ug/l was hoog genoeg om ook van hem het rijbewijs in te vorderen. Het is niet bekend hoe de twee thuisgekomen zijn.

Verdachte van heling aangehouden

UTRECHT Twee vrienden, een 26-jarige Utrechter en een 27-jarige Amsterdammer, reageerden zondag rond 04.30 uur zeer alert toen hen een mountainbike voor slechts 20 euro werd aangeboden. Deze aanbieding werd gedaan door een 26-jarige Utrechter. Hij werd door de twee vastgehouden, waarna de politie gebeld werd. Volgens de verdachte boden juist de andere twee aan om de fiets van hem te kopen.

Hennepkwekerij opgerold

UTRECHT- De politie heeft zaterdagmiddag rond 15.00 uur drie verdachten aangehouden in een woning aan de Hanrathstraat. Na een anonieme tip dat er een hennepkwekerij in het pand zat, is de politie een onderzoek gestart. In de woning werd een hennepkwekerij aangetroffen met 54 planten. Ook vond de politie een paar kilo henneptoppen. De drie verdachten, een 38-jarige en een 45-jarige man uit Utrecht en een 31-jarige vrouw uit Nieuwegein zijn overgebracht naar het politiebureau voor verhoor.

De apparatuur en de planten zijn in beslaggenomen en vernietigd.