Politie Rotterdam Rijnmond

Uitgave zondag 20 maart

* ACTIE PREVENTIEF FOUILLEREN
ROTTERDAM - De politie van het district Rotterdam-West heeft zaterdagavond en -nacht, in samenwerking met de Regionale Ondersteunings Groep (ROG), een actie preventief fouilleren gehouden in de wijken Nieuwe Westen en Middelland. In totaal zijn er op straat 397 mensen gefouilleerd en achtentwintig auto's en éénenzestig horecagelegenheden gecontroleerd. Daarnaast is gecontroleerd in zeven metrostellen, waarbij 432 mensen zijn gefouilleerd. Drie mensen werden aangehouden voor de Wet Wapens en Munitie en drie steekwapens werden in beslag genomen. Eén man werd aangehouden omdat hij nog 3200 euro had 'openstaan' aan boetes. Bij een aantal mensen zijn gebruikershoeveelheden verdovende middelen aangetroffen, er zijn voor diverse overtredingen een aantal bekeuringen uitgeschreven.
* TWEE VERDACHTEN AANGEHOUDEN VOOR STEEKPARTIJ, SLACHTOFFER

ROTTERDAM - De politie van het district Rotterdam-Centrum heeft in de nacht van zaterdag op zondag, kort na het middernachtelijk uur, twee mannen aangehouden, die worden verdacht van een steekpartij op de Mauritsweg. Om even na twaalven ontstond er volgens getuigen een ruzie tussen een paar mannen op de hoek Mauritsweg - Van Oldenbarneveltstraat, waarbij één van hen vermoedelijk werd gestoken in z'n zij. De daders maakten zich uit de voeten en het slachtoffer is moeilijk lopend verdwenen. Op signalement zijn kort hierna twee mannen, 16 en 18 jaar oud en afkomstig uit Rotterdam, aangehouden in een horecagelegenheid. Zij zijn overgebracht naar een politiebureau en ingesloten.
De recherche van het district Rotterdam-Centrum heeft de zaak in onderzoek en is dringend op zoek naar het slachtoffer. Hij wordt verzocht om contact op te nemen via telefoonnummer 0900 - 8844. Ook mensen die getuige zijn geweest van de steekpartij worden verzocht zich te melden.