Politie Midden- en West Brabant

Politieberichten district Bergen op Zoom

BERGEN OP ZOOM, 20 maart 2005

Jongen krijgt kopstoot van leeftijdgenoot

STEENBERGEN: Vrijdagmiddag vond rond 16:20 uur op het Floraplein een mishandeling plaats. Een 15-jarige inwoner van Halsteren kwam daar een andere jongen tegen die hij kent van een school uit Bergen op Zoom en waarmee hij in het verleden eerder problemen mee had gehad. Het slachtoffer werd door hem vastgepakt en kreeg hij een kopstoot. De 15-jarige heeft zich met een gebroken neus onder dokters behandeling moeten stellen. De politie stelt een onderzoek in.

Politie onderzoekt openlijke geweldpleging

BERGEN OP ZOOM: Vrijdag vond rond 16:55 uur een mishandeling plaats op de Steenhovenweg. Een 16-jarige jongen uit Halsteren werd door tiental jongeren mishandeld. De 16-jarige jongen had eerder deze week problemen gehad op zijn school in Bergen op Zoom. Hij wist dat deze groep op de Noordgeest zou zijn en heeft getracht deze groep te ontwijken. De jongen werd tegen zijn hoofd geslagen en tegen zijn lichaam geschopt. Een vrouw die getuige was van het voorval greep vervolgens, zodat het slachtoffer kon vluchten. Opnieuw kwam de groep hem achterna. De jongen is een winkel aan de Halsterseweg ingevlucht en heeft met zijn mobiele telefoon de politie gewaarschuwd. De politie stelt een onderzoek in.

Man aangehouden na poging autoinbraak

ROOSENDAAL: Vrijdagmiddag heeft de politie een 26-jarige man zonder vaste woon of verblijfplaats aangehouden. Tussen 15:30 uur en 15:40 uur vond op de Dunantstraat een poging tot inbraak plaats in een blauwe bestelauto van het merk Mercedes Sprinter. De dader had het rechter voorportier ingeslagen. Omdat het alarm van de auto afging, ging de dader er vandoor op een fiets. De eigenaar van de auto was getuige van de inbraak en belde de politie. Met het opgegeven signalement ging de politie op zoek naar de dader. Agenten vonden de 26-jarige man die voldeed aan het signalement verderop in de straat. De politie gaat er vanuit dat ook twee onbekende dames getuige zijn geweest van de inbraak en vraagt hen om contact op te nemen met de politie op telefoonnummer 0900 8844. De verdachte is na verhoor heengezonden.

Politie houdt man aan na mishandeling

ROOSENDAAL: De politie heeft in de nacht van zaterdag op zondag een 20-jarige inwoner van Roosendaal aangehouden. Surveillerende agenten zagen dat de man aan de Bloemenmarkt een 22-jarige Roosendaler een vuistslag tegen zijn hoofd gaf. De verdachte die onder invloed van alcohol verkeerd is afgevoerd naar het bureau. Het slachtoffer zag later af van het doen van aangifte. De verdachte is verhoor ingesloten.

Man aangehouden na belediging agent

ROOSENDAAL: Aan de Bloemenmarkt werd zondagmorgen rond 02:10 uur een 16-jarige jongen uit Roosendaal aangehouden. De jongen vond het nodig om een politieagent uit te schelden voor Teringlijer toen deze bij een opstootje het publiek op afstand hield. Na verhoor is hij in de loop van de dag heengezonden. De politie maakt proces-verbaal op.

Rijden onder invloed

ROOSENDAAL: De politie heeft vanmorgen rond 04:20 uur een 51-jarige inwoonster van Roosendaal aangehouden. De vrouw reed over de Brugstraat en bleek bij een blaastest op straat onder invloed van alcohol achter het stuur te zitten van haar personenauto. Haar rijbewijs werd ingevorderd in verband met het hoge ademalcoholgehalte. De vrouw blies een waarde van 590 ug/l. Met een rijverbod van 6 uur is zijn na verhoor heengezonden.

Politie houdt Belgen aan voor bezit softdrugs

ROOSENDAAL: Zondagmiddag heeft de politie aan de Rijksweg A58 bij Roosendaal twee Belgen aangehouden. Het tweetal, een 37-jarige inwoner van Charleroi en een 30-jarige inwoner van Jumet, trok de aandacht van surveillerende agenten toen zij met hun auto over de Beethovenlaan in Roosendaal reden. Het achterwiel van hun personenauto bleek los te zitten en zwabberde op een vreemde manier. Toen een van de agenten de chauffeur aansprak rook hij dat een hennepgeur hem vanuit de auto tegemoet kwam. De Belgen toonden ieder een klein zakje hasj van in totaal bijna 17 gram. In de kleding werd door de twee agenten nog eens 300 gram gevonden. De softdrugs zijn in beslag genomen. De twee verdachten zijn voor onderzoek mee naar het politiebureau.

Auteur: Henk Snepvangers