Politie Noord-Holland-Noord

Politieberichten, zondag 20 maart 2005

Alkmaar 20-03-2005 - 15.15 uur

Geluidsapparatuur en computer uit woning gestolen

Den Helder, zaterdag 19 maart 2005.

Zaterdag heeft de bewoner van een woning aan de Goudsbloemstraat aangifte gedaan van diefstal van goederen uit zijn woning. De diefstal moet hebben plaats gevonden tussen 13 en 19 maart. Men kwam in het huis door het vernielen van een raam. Vanuit de woning werd een grote hoeveelheid goederen weggenomen waaronder een kleuren televisie, stereoapparatuur, DVD- en Cd-speler, computer en monitor. Daarnaast mist de bewoner een hoeveelheid CDs, DVDs en software. Ook bleek een hoeveelheid geld en sieraden te zijn verdwenen.

Onrustige rondom voetbalwedstrijd AZ-Vitesse

Alkmaar, zaterdag 19 maart 2005.

Zaterdag aan het eind van de middag en begin van de avond was het onrustig in de binnenstad van Alkmaar. Enkele tientallen supporters van Vitesse bevonden zich in de binnenstad toen zij een groep AZ-supporters tegenkwamen op de Platte Stenenbrug. Er ontstond een handgemeen en er werd met straatmeubilair en terrasstoelen naar elkaar gegooid. Toen de politie arriveerde rende iedereen een kant op. Op verschillende plaatsen in de binnenstad werden vervolgens zeven personen aangehouden (één AZ-supporter en zes Vitesse-supporters). Deze personen zijn in de loop van de avond weer in vrijheid gesteld. De groep Vitesse supporters verplaatste zich vervolgens naar een horecabedrijf in de omgeving van het station. De groep werd daar door de politie in de gaten gehouden. Het bleek dat niemand van hen in het bezit was van en toegangsbewijs voor de voetbalwedstrijd AZ-Vitesse. Kennelijk waren zij met andere bedoelingen naar Alkmaar gekomen. Op grond van een noodverordening van de burgemeester van Alkmaar is deze groep bestaande uit ruim 50 personen onder begeleiding en met gebruikmaking van een bus naar Uitgeest gebracht waar een deel op de trein richting Amsterdam is gezet en een ander deel met eigen vervoer richting Arnhem is vertrokken.

Op de Sportlaan werden twee mannen van 30 en 37 jaar aangehouden. De oudste, een Alkmaarder werd aangehouden omdat hij iemand mishandelde. De 30-jarige, afkomstig uit Arnhem, vond het nodig om de inmiddels geboeide Alkmaarder in het gezicht te slaan. Ook de Arnhemmer werd hierop aangehouden. Beide mannen zijn zondagmorgen na hun verhoor weer in vrijheid gesteld.

In totaal werden 60 politiemensen ingezet om de openbare orde rondom het voetbal gebeuren te handhaven.

Man aangehouden na mishandeling

Den Helder, zondag 20 maart 2005.

In de nacht van zaterdag op zondag werd een 32-jarige man uit Den Helder aangehouden op de Seringenlaan. Kort daarvoor had de man in een horecabedrijf aldaar een 36-jarige vrouw uit Den Helder mishandeld door haar in het gezicht te slaan. Volgens de verdachte en een vriend van hem zouden een aantal cafébezoekers hen hebben beledigd waarna beide mannen ruzie zochten. Toen de vrouw hen sommeerde die ruzie buiten uit te vechten werd zij door de verdachte hard in het gezicht geslagen. De man is voor nader onderzoek ingesloten en in de loop van zondag weer in vrijheid gesteld.

Snelheidsmaniak van de weg gehaald.

Heerhugowaard, zondag 20 maart 2005.

Surveillerende agenten werden in de nacht van zaterdag op zondag geconfronteerd met een niet alledaagse snelheidsovertreding. Tijdens hun surveillance reden zij over de Provincialeweg N242 toen zij voor zich een bromfiets zagen rijden. Het is niet toegestaan dat een bromfietser op deze weg mag rijden maar wat de agenten nog meer verbaasde was de snelheid waarmee de bromfietser reed. Zijn snelheid werd namelijk geklokt op 116 km/u. De bestuurder, een 17-jarige jongen uit Heerhugowaard kreeg een bekeuring en zijn bromfiets werd voor een technisch onderzoek uit het verkeer genomen.

Dronken bromfietser aangehouden

Den Burg, zondag 20 maart 2005.

In de nacht van zaterdag op zondag werd een 21-jarige bromfietser uit Oudeschild aangehouden op de Weststraat. Bij controle bleek namelijk dat hij alcohol had gedronken. Hij blies 460 ug/l. Dat is ruim tweemaal de toegestane hoeveelheid van 220 ug/l.

Vrouw aangehouden na mishandeling

Hoorn, zondag 20 maart 2005.

In de nacht van zaterdag op zondag werd een 18-jarige vrouw uit Zwaag aangehouden op de Roode Steen. De vrouw wordt er van verdacht kort daarvoor een eveneens 18-jarige vrouw uit Wijdenes in een nabij gelegen horecabedrijf te hebben mishandeld. Het slachtoffer is met een bloedende hoofdwond voor nader onderzoek overgebracht naar het ziekenhuis. De verdachte is overgebracht naar het politiebureau en daar ingesloten.

Dronken autobestuurder verlaat plaats van aanrijding

Den Oever, zondag 20 maart 2005.

In de nacht van zaterdag op zondag veroorzaakte een 20-jarige bestuurder van een personenauto uit Hippolytushoef, een aanrijding op de Amsteldiepstraat. Vermoedelijk door overmatig alcoholgebruik botste de man met zijn auto tegen een geparkeerd staande auto. Na de aanrijding verliet de bestuurder de plaats van de aanrijding. Kort tijd later kon hij in zijn woning worden aangehouden. Hij blies 505 ug/l. Dat is ruim tweemaal de toegestane hoeveelheid van 220 ug/l. Er raakte bij de aanrijding niemand gewond.

Rijden onder invloed van alcohol

Schagen, zondag 20 maart 2005.

In de nacht van zaterdag op zondag werd een 23-jarige bestuurster van een personenauto uit t Veld aangehouden op de Zuiderweg. Bij controle bleek namelijk dat de vrouw alcohol had gedronken. Zij blies 465 ug/l. Dat is ruim tweemaal de toegestane hoeveelheid van 220 ug/l.

Man aangehouden na plegen van mishandeling

Zuid-Scharwoude, zondag 20 maart 2005.

In de nacht van zaterdag op zondag is een 23-jarige man uit Zuid-Scharwoude aangehouden op de Voorburggracht. Een groepje jongens waaronder een 16-jarige jongen uit Hoogwoud stond daar te praten toen de verdachte aan kwam fietsen. Hij stapte van zijn fiets en begon zonder dat daartoe enige aanleiding was op de 16-jarige jongen in te slaan. Deze raakte hierbij gewond in zijn gezicht. Enkele vrienden van hem die te hulp wilden schieten werden eveneens door de verdachte geslagen. De man is aangehouden en voor verder onderzoek ingesloten. De 16-jarige jongen moest zich onder doktersbehandeling laten stellen.

Jongen aangehouden na belediging agenten

Enkhuizen, zondag 20 maart 2005.

In de nacht van zaterdag op zondag werd een 17-jarige jongen uit Andijk aangehouden op de Kaasmarkt. De jongen maakte deel uit van een groepje jongelui dat over de Kaasmarkt liep. Bij het passeren van twee surveillerende agenten uitte de verdachte een aantal beledigende opmerkingen. Kennelijk omdat de agenten niet reageerden op zijn opmerkingen bleef hij doorgaan met beledigende opmerkingen te plaatsen. Hierop spraken de agenten hem aan en sommeerden de jongen te stoppen en zich te gedragen. Toen de agenten daarna wegliepen hoorden zij dat de jongen hen opnieuw beledigde. Hierop is hij aangehouden en overgebracht naar het politiebureau. Hij is in de loop van de zondagmorgen na verhoor weer in vrijheid gesteld.

Schagen, zondag 20 maart 2005.

Dronken autobestuurder te water

In de nacht van zaterdag op zondag raakte een 30-jarige man uit Schagen met zijn auto te water. Dat gebeurde op de Langestraat. De bestuurder wist eigenhandig uit de auto te komen waarna hij familie in kennis stelde van het gebeuren. Bij controle bleek dat de bestuurder alcohol had gedronken. Hij blies 700 ug/l. Dat is ruim driemaal de toegestane hoeveelheid. Gezien het hoge alcoholgebruik en het feit dat de bestuurder een ongeval had veroorzaakt werd zijn rijbewijs ingevorderd.