Politie Zuid-Holland-Zuid

20/03 Dordrecht en Zwijndrechtse Waard

20-03-2005 - Persberichten District I

ALCOHOL
DORDRECHT Agenten hebben een 26-jarige automobilist uit Dordrecht een rijverbod van vijf uur gegeven. Hij reed op vrijdagavond 18 maart 2005 over de Provincialeweg in Dordrecht. Uit controle bleek dat de man teveel alcohol op had.
DORDRECHT Een 21-jarige autobestuurder uit Papendrecht heeft een rijverbod van zes uur gehad. Hij nam op zaterdagochtend 19 maart 2005 met hoge snelheid de afslag Werkendam vanaf de N3 in Dordrecht. De man verloor de macht over zijn stuur en de auto stopte tegen de geleiderail. Uit de blaastest bleek dat de 21-jarige teveel alcohol op had.
DORDRECHT Op de Blaauwweg in Dordrecht heeft de politie een 44-jarige automobilist uit Dordrecht aangehouden. Hij had teveel alcohol op. De controle gebeurde op zaterdagavond 19 maart 2005. DORDRECHT Een rijverbod van zes uur heeft een 28-jarige automobilist uit Dordrecht gehad. Hij reed op zondag 20 maart 2005 omstreeks 00.20 uur over de Abraham Kuyperweg in Dordrecht maar stopte met zijn auto op de Frank van der Goesstraat. Hij had teveel alcohol op. DORDRECHT Agenten hebben twee bestuurders van een snorfiets van de N3 in Dordrecht gehaald. De twee reden daar op zondag 20 maart 2005 rond 00.40 uur. Uit onderzoek bleek dat de snorfietsers teveel alcohol op hadden. Ze kregen hiervoor Proces-verbaal en bekeuringen voor het rijden op de N3 en het niet kunnen laten zien van een bromfietscertificaat. De aangehouden snorfietsers zijn 17 en 19 jaar en komen alle twee uit Dordrecht.
DORDRECHT Na een alcoholcontrole heeft een 24-jarige automobilist uit Bergen op Zoom een rijverbod van drie uur gehad. Agenten controleerden de man op zondag 20 maart 2005 om ongeveer 03.00 uur op de rijksweg A16 bij Dordrecht. Hij had een te hoog alcoholpromillage.

WATER IN
DORDRECHT Een 15-jarig meisje uit Dordrecht is het water ingereden. Waarom dat gebeurde is niet duidelijk. Het ongeval gebeurde op vrijdagmiddag 18 maart 2005 in het Sterrenburgpark in Dordrecht. Een omstander haalde het slachtoffer uit het water en duikers van de brandweer vonden de fiets van het meisje in het water. Het slachtoffer klaagde over letsel aan haar benen. De ambulance bracht haar naar een ziekenhuis in Zwijndrecht. Een getuige gaf aan dat het meisje aan het spelen was en zonder aanwijsbare oorzaak het water inging.

DRUGS
DORDRECHT De politie heeft een 29-jarige man uit Dordrecht aangehouden. Dat gebeurde op vrijdag 18 maart 2005. De verdachte zou een pakketje met daarin ongeveer tweehonderd gram cocaïne krijgen. Een controle op de luchthaven ontdekte de drugs. De politie stelde een onderzoek in met als resultaat de aanhouding.

FIETS
DORDRECHT In ieder geval voor de heling van een fiets hebben agenten een 18-jarige man uit Dordrecht aangehouden. De politiemensen zagen de verdachte op vrijdagmiddag 18 maart 2005 op de P.A. de Genestetstraat in Dordrecht. De fiets waar hij op reed had een doorgezaagd slot. De man verklaarde dat hij zo de tweewieler had gekocht van een onbekende. Hierop volgde zijn aanhouding en op het bureau bleek dat de fiets gestolen was.

DRUGS
DORDRECHT Omdat hij drugs bij zich had hebben agenten een 20-jarige man uit Oost-Souburg aangehouden. De verdachte ging op vrijdagavond 18 maart 2005 naar een horecagelegenheid op de Wijnstraat in Dordrecht. Daar bleek dat de man zes xtc-pillen en een paar gebruikershoeveelheden cocaïne bij zich had. Politiemensen namen de 20-jarige mee naar het bureau.

GESTOLEN FIETS
DORDRECHT Een 17-jarige jongen uit Dordrecht is aangehouden en heeft de diefstal van een fiets bekend. De eigenaar van deze fiets zag de verdachte op zaterdagmiddag 19 maart 2005 in het Wantijpark in Dordrecht. Hij waarschuwde de politie. Agenten hielden de 17-jarige aan. Hij vertelde dat hij de tweewieler een week eerder had gestolen.

RUZIE
HENDRIK-IDO-AMBACHT Na een ruzie hebben agenten twee mannen aangehouden. Er ontstond op vrijdagmiddag 18 maart 2005 onenigheid bij een schoolplein op de Van Godewijckstraat in Hendrik-Ido-Ambacht. Een 15-jarige jongen uit Zwijndrecht kreeg een paar klappen tegen zijn hoofd. De politie stelde een onderzoek in en hield twee verdachten van 23 en 25 jaar uit Hendrik-Ido-Ambacht en Eindhoven aan. De man uit Eindhoven had een mes en pepperspray bij zich.

AUTOSPIEGEL
HENDRIK-IDO-AMBACHT Een getuige heeft een 20-jarige man uit Hendrik-Ido-Ambacht aangehouden. Deze verdachte vernielde op zondag 20 maart 2005 omstreeks 03.30 uur een autospiegel. Dat gebeurde in De Hoge Bogerd in Hendrik-Ido-Ambacht.

AANHOUDINGEN NA ONDERZOEK
ZWIJNDRECHT De politie heeft twee verdachten aangehouden in een onderzoek naar diefstallen. De aanhoudingen gebeurden op vrijdag 18 maart 2005 en het gaat om twee jongens van 14 jaar uit Zwijndrecht. Een inbraak vond plaats op een bouwterrein aan de Develsingel in Zwijndrecht. Vanuit een bouwkeet verdwenen computerspullen. De verdachten maakten een ravage in de bouwkeet. Verder verdenkt de politie dat de twee jongens een roeiboot stalen bij het rangeercomplex Kijfhoek.

BRANDBLUSSERS
ZWIJNDRECHT Na een zoektocht hebben agenten drie verdachten aangehouden. De politiemensen stelden de zoektocht in na een melding dat een groep jongens op het station in Zwijndrecht brandblussers leegspoten. Deze hadden zij meegenomen uit een trein. Dat gebeurde op zondag 20 maart 2005 rond 00.30 uur. Agenten zochten en zagen de groep op de Jozef Israëlsstraat. De groep stoof uiteen. Agenten hielden er een aan. Twee anderen vonden zij op de Grote Beerstraat en de Melkwegsingel. De drie zijn 17 (2x) en 19 jaar en komen uit Dordrecht en Zwijndrecht.