Politie Limburg-Zuid
| |

Regiopolitie Limburg Zuid
| |
|Intern|www.politie.nl            |                        |
|et    |communicatie@limburg-zuid.|Stafbureau Communicatie |
|Email |politie.nl                |                        |
|      |0031 - 43 - 4006616       |                        |
|Tel.  |                          |                        |

Onderwerp : Persbericht
Afkomstig van : Renske Hamming
Datum : zondag 20 maart 2005
Opmerkingen : Geen

Heerlen; man overleden, niet natuurlijke dood (geen misdrijf)
Zondagmorgen omstreeks 01:30 uur is in café the Cave aan de Willemstraat in Heerlen een 22-jarige man uit die stad overleden. Het slachtoffer was onwel aangetroffen op het toilet, waarna de ambulancedienst werd gewaarschuwd. Deze probeerde de man nog te reanimeren, wat tevergeefs was. Om de mogelijke oorzaak te kunnen onderzoeken heeft de politie de zaak ontruimd. Na onderzoek en overleg met justitie is het lichaam vrijgegeven aan de familie.

Heerlen; politie houdt mishandelende stiefzoon aan
Zaterdagmiddag omstreeks 13.00 uur heeft de politie in Hoensbroek een 20-jarige man uit die plaats aangehouden in verband met poging tot zware mishandeling van zijn stiefmoeder, een 46-jarige vrouw uit Bingelrade. Na een uit de hand gelopen ruzie in haar woning waarbij het slachtoffer mishandeld werd, wist zij naar buiten te vluchten. Hier werd ze opgevangen door buurtbewoners, waarna de politie werd gewaarschuwd. De verdachte is in verzekering gesteld.

Heerlen; automobilist beroofd van telefoon
Zaterdagochtend is een 36-jarige man uit Zaltbommel op de Gaardstraat in Heerlen beroofd van zijn mobiele telefoon terwijl hij in zijn auto zat. Het slachtoffer reed op de Gaardstraat toen hij door een onbekende man op straat tot stoppen werd 'gedwongen' via gebaren. Deze dader gaf het slachtoffer via de bestuurderszijde een briefje met een nietszeggende tekst. Terwijl het slachtoffer zijn kant op keek, werd hij ineens vastgegrepen door een tweede dader vanaf de bestuurderszijde. De eerste dader zag hierop kans de mobiele telefoon uit de houder te grijpen en is ervandoor gerend, waarna ook de tweede dader verdween.

Schinveld; coniferen in brand gestoken
Zaterdagochtend omstreeks 04: 50 uur heeft de brandweer een coniferenbrand geblust aan de Margrietstraat in Schinveld. Hier stond een haag van twee meter breed en drie meter hoog in brand, naast de poort van de woning. Volgens de aangeefster, een 44-jarige vrouw uit Schinveld, was dit de vijfde keer binnen een aantal maanden dat dit gebeurde. De politie heeft de zaak in onderzoek.

Kerkrade; politie houdt verdachte vechtpartij aan
Zondagochtend omstreeks 03:30 uur is op de Agathagracht in Kerkrade een 19-jarige man uit Landgraaf aangehouden. Hij wordt ervan verdacht samen met een aantal onbekende mannen een 17-jarige jongen uit Landgraaf te hebben mishandeld. Deze mishandeling heeft plaatsgevonden op de Wilhelminastraat in Landgraaf naar aanleiding van een ruzie in discotheek Las Vegas. Bij de vechtpartij werden ook vernielingen gepleegd aan de auto van een vriend van het slachtoffer, een 19-jarige man uit Landgraaf. De dader is in verzekering gesteld.

Landgraaf; 11-jarig jongetje mishandeld in zwembad
De politie heeft vrijdagavond omstreeks 21:00 uur vier jongens uit Landgraaf (12 en 13 jaar oud) aangehouden omdat zij een 11-jarige jongen uit diezelfde plaats hadden mishandeld. Dit was gebeurd in het zwembad "In de Bende" aan de Emmastraat in Landgraaf. De politie werd gebeld door medewerkers van het zwembad, die drie van de vier verdachten in een apart lokaal hadden geplaatst. Via getuigen werd ook de vierde verdachte aangehouden. Twee van de vier verdachten zijn diezelfde avond nog aan hun ouders overgedragen, de andere twee zijn zaterdagochtend in vrijheid gesteld.

Kerkrade; politie houdt man aan ter zake mishandeling
Vrijdagochtend omstreeks 07:00 uur heeft de politie een 28-jarige man uit Hoensbroek aangehouden terzake poging tot zware mishandeling. De man had ruzie in Club Cleopatra aan de Nieuwstraat in Kerkrade, waarbij hij een van de medewerksters had geschopt en geslagen. Op het moment dat de politie ter plaatse kwam, wilde de dader een klant met een barkruk slaan, waarna hij onmiddellijk werd aangehouden.
De verdachte is inverzekering gesteld en wordt maandag 21 maart voorgeleid bij de officier van justitie.

Maastricht; politie houdt actie preventief fouilleren
Zaterdagavond en -nacht heeft de politie in Maastricht op de Maagdendries en de Olympiaweg een preventieve fouilleringsactie gehouden. Het resultaat was onder meer dat er voor E 5500,- aan boetes werd geïnd, 10 aanhoudingen werden verricht, waaronder een man die op een gestolen motor reed, 49 verboden wapens inbeslag werden genomen (een imitatie vuurwapen en vooral messen en slagwapens), 300 gram softdrugs en 300 gram harddrugs in beslag werden genomen.
In totaal werden 333 voertuigen en 500 personen gecontroleerd.

Maastricht; politie houdt vier personen aan in verband met vechtpartij in woning
Vrijdagavond omstreeks 19:30 uur heeft de politie drie mannen (41, 37 en 21 jaar) en een vrouw ( 28 jaar) uit Maastricht aangehouden. Aanleiding hiervoor was een al langer lopende ruzie die deze avond was uitgelopen op een vechtpartij in een woning aan de Schalmeistraat in Maastricht. Hier wonen de slachtoffers, een 41-jarige man en een 42-jarige vrouw. Beiden zijn mishandeld door de daders.
De vier daders zijn zaterdagmiddag na verhoor weer heengezonden. Tegen hen is proces-verbaal opgemaakt.

Sittard-Geleen; dronken automobilist raakt rijbewijs kwijt
Zondagmorgen omstreeks 05:00 uur heeft de politie een dronken automobilist aangehouden op de Urmonderbaan in Geleen. De blaastest op het politiebureau wees uit dat de verdachte, een 26-jarige man uit Stein, een alcoholpercentage van bijna 1,8 promille had. Hierop is zijn rijbewijs ingenomen.
Aanleiding voor de controle was het slingerende rijgedrag van de man.

Beek; politie rolt hennepplantage in woning op
Vrijdagmiddag heeft de politie aan de Rooseveltlaan in Beek een hennepplantage met ruim 2200 plantjes inbeslaggenomen. De politie vermoedt dat de plantage al meerdere oogsten heeft opgeleverd. Ook bleek dat er met de elektriciteit gefraudeerd was. De woning was bijna geheel ingericht als plantage. Aanleiding voor het onderzoek was een melding dat het vanuit de woning rook naar hennep. De 39-jarige bewoner was op het moment van het onderzoek niet aanwezig en zal later door de politie worden gehoord.

Landgraaf; man mishandelt politieagenten bij aanhouding
Zondagmorgen omstreeks 01:45 uur werd een 31-jarige man uit Landgraaf aangehouden ter zake mishandeling van zijn vriendin. Tijdens de aanhouding begon de verdachte ineens wild om zich heen te slaan en sloeg hij de twee betrokken politieagenten in hun gezicht. De agenten hebben aangifte ter zake mishandeling tegen de verdachte gedaan. Deze is zondagmiddag na verhoor heengezonden. Tegen de man wordt proces-verbaal opgemaakt.

Heerlen; aanrijding gevolgd door vechtpartij
Zondagochtend omstreeks 03:30 uur is een 24-jarige man uit Heerlen aangehouden op de Kapelweg in Heerlen. Hij veroorzaakte op de Kapelweg een aanrijding door met zijn auto de auto waarin bekenden van hem zaten, te snijden. Nadat beide voertuigen tot stilstand waren gekomen, begon de verdachte te vechten met een 25-jarige man uit Landgraaf. De ter plaatse gekomen politie heeft de verdachte hierop aangehouden.
De verdachte was eerder die avond met de inzittenden van de tweede auto wezen stappen in de "Ahoy" in Valkenburg. Hier had hij ruzie gekregen, waarna ze hadden besloten weg te gaan. Nadat de verdachte thuis was afgezet heeft hij om onbekende redenen zijn auto gepakt en is de bekenden van hem weer achterna gereden, om deze vervolgens te snijden. De verdachte reed tevens met een alcoholpercentage van ruim 1,1 promille en hij had een XTC-pil geslikt. De man is zondagmiddag na verhoor heengezonden met een dagvaarding.

Heerlen; steekpartij dr. Schaepmanplein
Zondagochtend rond 09:30 uur vond een steekpartij plaats op het dr. Schaepmanplein in Heerlen. Hierbij werd een 22-jarige man uit Kerkrade in zijn bovenlichaam gestoken. Hij is overgebracht naar het ziekenhuis, zijn toestand is stabiel. De dader, een 52-jarige man uit Heerlen, is nog voortvluchtig. Justitie heeft toestemming gegeven hem buiten heterdaad aan te houden. Over het motief is nog niets bekend. De politie heeft de zaak in onderzoek.

---- --