Politie Midden- en West Brabant

Politieberichten district Oosterhout (20/3)

OOSTERHOUT NB, 20 maart 2005

Man aangehouden voor rijden onder invloed

WERKENDAM: Op zondagmorgen 20 maart werd op de van Randwijklaan een 19-jarige bestuurder van een personenauto uit Uitwijk gecontroleerd. Hij bleek teveel te hebben gedronken en blies 380 ug/l terwijl 220 ug/l is toegestaan. De man werd aangehouden, kreeg een geldboete en een rijverbod van 4 uur.

Politie treft zwaargewonde man aan

OOSTERHOUT: Op zondagmorgen 20 maart troffen surveillerende agenten in een berging onder een flat aan het Paterserf een zwaar gewonde man aan. Uit onderzoek bleek dat het slachtoffer door een nog onbekende was mishandeld in een berging. Hij liep daarbij diverse zware verwondingen op aan zijn gelaat. De man is overgebracht naar een ziekhuis waar onder meer een gebroken neus, een gebroken oogkas en diverse kneuzingen in het gezicht werden geconstateerd. Naar de identiteit van het slachtoffer en naar de toedracht van de mishandeling stelt de politie een nader onderzoek in.

Eenzijdig ongeval motorrijder met licht letsel

OOSTERHOUT: Op zaterdag 19 maart raakte een 25-jarige motorrijder uit Oosterhout gewond bij een eenzijdig verkeersongeval. De man verloor de controle over zijn motorfiets op de kruising van de Burgemeester Elkhuizenlaan Kreeksluisweg Oostpolderweg. De weg was daar een bocht glad geworden na een klein regenbuitje. De man belandde met zijn motor in de berm. Hij werd ter observatie overgebracht naar het Amphia-ziekenhuis. Daar bleek dat hij alleen flinke spierpijn aan het ongeval had overgehouden.

Vrouw aangehouden voor rijden onder invloed

RAAMSDONKSVEER: Op zondag 20 maart, omstreeks 01.30 uur, bleek bij een alcoholcontrole dat een 26- jarige bestuurster uit Geertruidenberg te diep in het glaasje had gekeken. Zij blies 545 ug/l. Zij kreeg een proces-verbaal en een rijverbod van 5 uur.

Politie pakt snelheidsduivel

RAAMSDONKSVEER: Op zondagmorgen 2 maart omstreeks 05.40 uur zagen surveillerende agenten een personenauto met zeer hoge snelheid over de Burgemeester Elkhuizenlaan te Oosterhout rijden. Tijdens de korte achtervolging reed de 29 jarige bestuurder uit Raamsdonksveer met snelheden die opliepen tot boven de 120 kilometer per uur in de bebouwde kom. Na een stopteken bracht de man zijn auto tot stilstand. De bestuurder bleek gedronken te hebben, hij werd aangehouden en naar het bureau overgebracht. Het rijbewijs van de man werd ingevorderd, hij kreeg een proces-verbaal en een rijverbod voor twee uur.

Autos vernield in Dongen

DONGEN: In de nacht van zaterdag 19 op zondag 20 maart hebben vandalen in de omgeving van de Tuin te Dongen diverse autos bekrast met vermoedelijk een scherp voorwerp. Inmiddels hebben 7 eigenaren bij de politie aangifte gedaan van vernieling. Van de daders ontbreekt tot nu toe ieder spoor. De politie stelt een onderzoek in.

.

Auteur: Enny de Wit