Politie Midden- en West Brabant

Politieberichten district Tilburg (20/3)

TILBURG, 20 maart 2005

Aanhoudingen rijden onder invloed

GOIRLE: Op de Industrieweg in Goirle werd op zaterdag 19 maart rond 13.10 uur een 60-jarige man uit Goirle aangehouden. Hij bestuurde onder invloed van alcohol zijn personenauto. Hij blies 875 ug/l. Het rijbewijs van de man werd ingevorderd. Verder kreeg hij een proces-verbaal en een rijverbod voor 13 uur.

TILBURG: De politie hield tijdens een controle op zaterdag 19 maart omstreeks 00.30 uur op de Ringbaan West een 27-jarige inwoner uit Tilburg aan voor het rijden onder invloed. De man blies 520ug/l terwijl maximaal 220 is toegestaan. Hij kreeg een rijverbod van 5 uur en een proces-verbaal.

TILBURG: Een half uur later hield de politie op dezelfde locatie een 28-jarige inwoner uit Tilburg aan voor het rijden onder invloed. Deze man blies 440 ug/l. Ook hij kreeg een proces-verbaal en een rijverbod voor de duur van 3 uur.

TILBURG: Op zaterdag 19 maart, rond 22.50 uur zagen twee politiemensen vreemd rijgedrag van een automobilist. Een 43-jarige inwoner uit Tilburg nam op de Stappegoorweg een rotonde linksom. Bij controle bleek dat hij gedronken te hebben. Hij blies 295 ug/l. Dat leverde hem een proces-verbaal op en een rijverbod van 3 uur.

Man voor bedreiging aangehouden

TILBURG: Op zaterdag 19 maart rond 15.00 uur werd een 54-jarige inwoner uit Tilburg door de politie aangehouden. Even tevoren had de man een parkeercontroleur bedreigd. De man was ontevreden omdat hij een proces-verbaal voor fout parkeren kreeg. De auto van de man stond op een parkeerplaats voor vergunninghouders in de St.
Sebastiaanstraat. Na verhoor werd de verdachte weer in vrijheid gesteld.

Politie houdt jongen aan voor vernieling ruit

TILBURG: Op zaterdag 19 maart omstreeks 19.00 uur heeft de politie een 15-jarige jongen aangehouden op het Wittebolleplein. De jongen wordt verdacht van het vernielen van een ruit met een voetbal. Getuigen zagen dat de jongen express de ruit vernielde. Het relaas van de jonge verdachte was dat het per ongeluk ging.

Man met stiletto opgepakt

TILBURG: Op zaterdag 19 maart hebben politiemensen van het Biketeam in het Dillepad een 19-jarige man uit Tilburg aangehouden wegens het in bezit hebben van een stiletto. Bij controle troffen de bikers in de rechter broekzak van de verdachte het mes aan. De man verklaarde het bij zich te dragen ter eigen verdediging. Het mes werd in beslag genomen en tegen de man wordt proces-verbaal opgemaakt.

Man aangehouden wegens rijden zonder rijbewijs

OISTERWIJK: Bij een controle op zondag 20 maart rond 01.30 uur van een auto op de Ambachtstraat bleek dat de 19-jarige bestuurder uit Haaren niet in het bezit was van een geldig rijbewijs. De man kon zich niet legitimeren, werd aangehouden en overgebracht naar het bureau. Daar bleek dat hij tevens een valse identiteit had opgegeven. Zijn personenauto werd in beslag genomen en hij tegen hem wordt proces-verbaal opgemaakt. De auto werd later aan de rechtmatige eigenaar teruggegeven, namelijk de vader van de jongen.

Politie houdt man aan voor lastig gedrag

TILBURG: Op de Heuvel werd zondag 20 maart rond 02.00 uur een 24-jarige man uit Tilburg aangehouden. De man viel bij een café het publiek en het personeel lastig omdat hij niet naar binnen mocht. Het leverde hem een proces-verbaal op.

Auteur: Enny de Wit