Politie Flevoland

Rijbewijzen ingevorderd in verband met alcohol

Flevoland 20-03-2005 - De politie heeft dit weekend weer een aantal rijbewijzen ingevorderd, vanwege teveel alcohol bij diverse verkeersdeelnemers.

Op de Kleiweg in Marknesse ging het om een 45-jarige man uit Marknesse. Hij bleek vrijdagavond drie keer teveel alcohol genuttigd te hebben. Een 43-jarige Urker raakte op De Dam vrijdagmiddag zijn rijbewijs kwijt. Zijn promillage was bijna 1,4.

In Almere ging het zaterdagnacht om een 22-jarige Almeerder. Hij reed al slingerend op de Hogering. Uiteindelijk werd hij aan de kant gezet op de Lintgrasweg. Zijn alcoholpromillage: 1,4. In de nacht van vrijdag op zaterdag raakte een 20-jarige Almeerder ook zijn rijbewijs kwijt. Dit vond plaats op de Kampenweg. Daar troffen agenten de man slapend aan in zijn wagen, terwijl de motor nog draaide. Hij bleek onder invloed van alcohol, zo werd al snel duidelijk, omdat hij steeds in slaap viel en nauwelijks op zijn benen kon staan.

Bovendien bleek zijn wagen beschadigd, vermoedelijk door een botsing. Agenten stelden onderzoek in en toen bleek dat op de Amsterdamweg een betonnen paal te zijn geraakt. Aangezien de man alle medewerking weigerde, werd zijn rijbewijs ingevorderd.