Digitale Gemeente Houten

Hockeyclub Houten Heren 1 - Gilze Rijen H1

zondag 20 maart 2005 - Bron: S. van Battum, Trainer/Coach HCH Heren 1

Gilze Rije stond 1 plaats beneden ons en we moesten winnen. De start was een beetje rommelig en er door beide teams een beetje afgetast.

Houten zette direct Gilze-Rijen onder druk en deze aanpak had succes, want Gilze Rije maakte veel fouten. Deze fouten werden niet direct afgestraft.

Na 22 minuten kreeg Houten de eerste straforner. Door een foute aangeef werd er geimproviseerd, waarna Freek van Woudenberg de bal diagonaal richting goal speelde. De keeper redde, maar de rebound werd door Reiner Vellinga in de goal getikt.

Na een minuut maakte Tim Thunissen een prachtige solo-actie dwars door de defensie van Gilze Rijen. Hij ronde zeer beheerst met een zijn backhand af. Direct hierna kreeg Houten de tweede strafcorner. Deze werd benut door middel van een strafcorner van Frank Zijdel. Hij sleepte de bal in de rechterbovenhoek.

Na rust was Gilze-Rijen de eerste 5 minuten vrij sterk, echter hierna nam Houten het weer over en kwam Houten geen moment meer in gevaar. 15 minuten voor tijd maakte de sterk spelende Tim Thunissen zijn tweede goal. Hiermee was het verzet van Gilze-Rijen helemaal gebroken.

De wedstrijd werd helaas nog wat fysiek van de kant van Gilze-Rijen, wat resulteerde in een gele kaart aan hun kant en één voor Houten. Aan het einde van de tweede helft waren er nog veel kansen voor Houten, maar helaas werden deze niet benut. Uiteindelijk dus 4-0 voor een sterk collectief spelen Houten.

Copyright © Stichting Digitale Gemeente Houten 1996 - 2005 Deze website is een particulier initiatief en wordt derhalve NIET beheerd door de overheid (gemeente Houten).