GroenLinks Heerlen
vanuit de raad 56 3-5

Briefkaartenactie "Maak het waar! Armoede de wereld uit"

In 2000 hebben regeringsleiders van 189 landen wereldwijd een afspraak gemaakt: vóór 2015 moet armoede in de wereld gehalveerd zijn en de kindersterfte wereldwijd met tweederde zijn verminderd. De verspreiding van aids gestopt. Er zal worden gezorgd voor betere leefomstandigheden voor 100 miljoen krottenwijkbewoners. En dit zal ons uiterlijk in 2015 lukken! Deze belofte is vastgelegd in acht afspraken, opgesteld door de Verenigde Naties. Dit zijn de millenniumdoelen. Als we zo doorgaan, lukt dat niet.

Hoog tijd dus om onze regeringsleider Jan Peter Balkenende te herinneren aan zijn belofte. Vandaar een kaartenactie en deze oproep. Teken een actiekaart naar premier Balkenende op www.cordaid.nl/maakhetwaar. Of vraag kaarten op via maakhetwaar@cordaid.nl / telefoonnummer 070 31 36 333.

---

Vanuit de raad is een uitgave van de gemeenteraads-fractie van GroenLinks in Heerlen.

Abonnees worden uitdrukkelijk verzocht om mee te werken aan de verdere verspreiding van vanuit de raad. Dit kan door dit bericht per elektronische post door te sturen. Ook houdt de fractie zich aanbevolen voor nieuwe adressen. Belangstellenden zijn van harte welkom.

Harrie Winteraeken verzorgt de redactie: hwinteraeken@heerlen.nl.

adres:

Harrie Winteraeken
Esschenweg 65
6412 PW Ten Esschen - Heerlen
tel.nr. thuis: 045 522 87 20
tel.nr. werk: 046 420 57 66
e-mailadres thuis: hwinteraeken@heerlen.nl