Nederlandse Spoorwegen Rotterdam, 16 maart 2005

Op zondag 20 maart tijdelijk geen treinen van en naar Rotterdam

HSL Zuid werkt aan de aansluiting van de hogesnelheidslijn

De projectorganisatie HSL Zuid werkt komend weekend aan het spoor bij Rotterdam. Hierdoor is op zondag 20 maart de dienstregeling in een groot deel van de regio fors aangepast. NS laat bussen rijden voor haar klanten, die tevens gebruik kunnen maken van trams en metro's van RET. Reizigers van en naar Rotterdam wordt aangeraden zich van tevoren goed te informeren over de alternatieve reismogelijkheden (bus, metro, tram) op die dag.

Werkzaamheden door HSL Zuid
Tussen Schiedam en Rotterdam Centraal wordt de bestaande spoorverbinding van Delft naar Rotterdam verlegd. Er wordt daar een nieuwe fly-over in dienst genomen. Deze loopt over de laaggelegen sporen, waaronder die van de HSL. Tussen de Willemspoortunnel en Barendrecht worden wissels in het spoor gebracht om aan de zuidkant van Rotterdam de hogesnelheidssporen met het bestaande spoor te verbinden.

Gevolgen voor treinreizigers
Tot 14.00 uur rijden er op de volgende trajecten geen treinen: . Rotterdam Centraal - Delft v.v.
. Rotterdam Centraal - Gouda v.v.
. Rotterdam Centraal - Vlaardingen Centrum v.v. Tot 20.00 uur is er geen treinverkeer mogelijk tussen: . Rotterdam Centraal en Zwijndrecht v.v.

Reizigers op de genoemde trajecten kunnen, op vertoon van een geldig NS-vervoerbewijs, gebruik maken van NS-bussen en binnen het stadsvervoergebied van Rotterdam ook van bussen, trams en metro's van het Rotterdamse stadsvervoerbedrijf RET. Daarbij moeten ze rekening houden met een mogelijke extra reistijd van een half uur tot maximaal 2 uur. Over de wijzigingen in het internationale treinverkeer is door NS Internationaal een afzonderlijk persbericht verzonden.

NS adviseert treinreizigers die op 20 maart van plan zijn om vanuit de richtingen Amsterdam, Den Haag, Utrecht, Dordrecht en Hoek van Holland in de richting van Rotterdam en verder te reizen, zich van tevoren goed te informeren.

Reizigers worden via omroepberichten, affiches en folders over de gevolgen van de werkzaamheden geïnformeerd. Via de NS-site www.ns.nl is de speciale folder 'Gewijzigd treinverkeer, werkzaamheden regio Rotterdam' te downloaden. Deze folder is tevens verkrijgbaar aan de balies. Voor een reisadvies op maat kunnen treinreizigers Planner Plus op www.ns.nl raadplegen of contact opnemen met OV Reisinformatie via 0900-1475 (E 0,35 per minuut). Voor internationale treinreizen: 0900-9296 (E 0,35 per minuut).