Bonnefanten Museum Maastricht

Favorieten

Kunstcritici hebben zo hun lievelingen in de collectie van het museum. Tijdens `Verzamelen!' zal een drietal van hen die voorkeur toelichten met een korte voordracht.

Lucette ter Borg deelt zondag 20 maart om 14.30 uur tijdens `Favorieten' haar persoonlijke herinneringen met de bezoeker onder de titel `de watergeesten van Roman Signer'. Dit naar aanleiding van een bijzondere ontmoeting met Roman Signer in zijn atelier in Sankt Gallen (Zwitserland). Dezelfde dag om 15.30 uur vertelt Robbert Roos waarom het werk van Luc Tuymans hem zo raakt. Hij is van mening dat Luc Tuymans de emotie heeft terug gebracht in de eigentijdse schilderkunst.

In de laatste `Favorieten' op zondag 3 april (14.30 uur) laat freelance kunstjournaliste Sacha Bronwasser de bezoeker weten hoe Peter Doig haar weer naar schilderkunst leerde kijken. Onder de titel `Kijken met handicaps' zegt Bronwasser `Peter Doig ontneemt je het zicht op zijn voorstelling elaat je daardoor beter zien'. De voordrachten duren ongeveer 30 minuten per keer.

De activiteiten zijn gratis op vertoon van een geldig entreebewijs.