Gemeente Bussum

Informatieavond Ontwerp Stationsplein en omgeving

Op dinsdag 22 maart wordt om 20.00 uur in het gemeentehuis een informatieavond gehouden over het Definitief Ontwerp herinrichting Stationsplein en omgeving. U bent hiervoor van harte uitgenodigd.

Op de inspraakavond van 29 juni 2004 is het Voorlopig Ontwerp voor het Stationsplein, de Stationsweg en de Albrechtlaan gepresenteerd. Dit Voorlopig Ontwerp is in overleg met de contactgroep nader uitgewerkt tot een Definitief Ontwerp. Tijdens de informatieavond van 22 maart kunt u hiervan kennis nemen.

Het plan is gebaseerd op diverse beleidsnota's, zoals het Verkeersstructuurplan, het Gemeentelijk rioleringsplan en de nota Straatmeubilair. In deze beleidsnota's wordt invulling gegeven aan zaken als het karakter van het gebied, planning vervanging riolering, verkeersremmende maatregelen, materiaalgebruik en de indeling van trottoir en rijweg. De uitgangspunten staan niet ter discussie, de uitwerking voor uw gebied wél.

Vervolgprocedure

Na de inspraakavond worden de volgende stappen ondernomen:


* maken van verslag van de inspraakavond. Het verslag wordt u toegezonden als u uw naam tijdens de inspraakavond op de presentielijst schrijft;

* het definitieve ontwerp wordt via de raadscommissie Ruimte aan de gemeenteraad aangeboden ter besluitvorming (april 2005);
* gereedmaken van het plan voor uitvoering;
* start uitvoering, zoals nu gepland, voor de zomervakantie (gefaseerd).