Gemeente Dordrecht

Persbericht Dordrecht
De persberichten zijn een uitgave van de afdeling Communicatie van de gemeente Dordrecht

Nog plaats voor BROEM-cursus op 22 maart

Binnenkort wordt weer een zogenaamde BROEM-cursus in Dordrecht georganiseerd. De cursus is bedoeld voor Dordtse 50-plussers, die in bezit zijn van een rijbewijs of brommercertificaat voor bestuurders van brommobielen. De cursus wordt gehouden op dinsdag 22 maart en duurt een halve dag. Er zijn 's morgens en 's middags nog plaatsen vrij. De cursus wordt gehouden in het zalencomplex van de Paulus-kerk in de Albertine Angesstraat 2 te Dordrecht.

De BROEM-cursus wordt overigens door het hele land gehouden; de deelnemers zijn bijna altijd zeer enthousiast. De cursus voor 50-plussers is bedoeld om hun kennis over het verkeer en de rijvaardigheid nog eens goed door te nemen. Daaraan doen professionals en vrijwilligers mee, zoals audicien, opticien, rij-instructeurs en vrijwilligers van de RPV en 3VO. De gemeente Dordrecht subsidieert deze cursus.

De cursus wordt door deelnemers als zeer nuttig ervaren en de meeste zijn van mening dat hieraan veel meer mensen zouden moeten deelnemen. Ook een rit in de simulator draagt bij aan bewustwording; men kan ook de reactiesnelheid testen. Vooral veel 65-plussers willen het liefst jaarlijks zo'n cursus gaan volgen om hun rijdbekwaamheid c.q. veiligheid op peil te houden.

Aanbevelingen
Borden kijken is voor veel senioren een belangrijk aandachtspunt en ook de kennis van de borden kan nog beter. Dat is dan ook meestal één van de belangrijkste aanbevelingen, die de deelnemers krijgen. Na stilstand bij een verkeerslicht wordt onvoldoende gekeken of er fietsers naast gekomen zijn.

Bij het optrekken slaat men wel eens af, zonder goed naar links of rechts te hebben gekeken, zo blijkt keer op keer. Na afloop ontvangen de deelnemers ook nog een tas met informatie, waaronder een boekwerkje met veel van de nieuwste verkeersregels. Ook krijgen ze de uitslagen van de testrit mee, zodat nog eens rustig naar de aanbevelingen gekeken kan worden. Alle deelnemers die voldoende punten halen, krijgen een certificaat. Vorig jaar was de oudste deelnemer 88 jaar.

Aanmelden
Aanmelden kan schriftelijk en/of telefonisch aanmelden bij mevr. A. Roctus, Zwane-bloem 41, 2954 NH te Alblasserdam, tel. 078 - 6931187. (bij geen gehoor inspreken; mevrouw Roctus belt dezelfde dag nog terug). De kosten bedragen 15 (betalen kan bij aanmelding op de cursusdag zelf).

Adres redactie:

Afdeling Communicatie
Postbus 8
3300 AA Dordrecht