Gemeente Wijk bij Duurstede

Informatieavond WMO (Wet op de Maatschappelijke Ondersteuning)

Vermoedelijk treedt op 1 januari 2006 de Wet op de Maatschappelijke Ondersteuning (WMO) in werking. Deze nieuwe wet vervangt de Welzijnswet en de Wet Voorzieningen Gehandicapten (WVG) en bevat bovendien sommige onderdelen van de Algemene Wet Bijzondere Ziektekosten (AWBZ).

Gemeenten worden met de WMO verantwoordelijk voor het organiseren van de lokale maatschappelijke ondersteuning. Hierbij kan gedacht worden aan het bevorderen van de sociale samenhang en het ondersteunen van mantelzorg. Om u zo goed mogelijk op de hoogte te brengen en de gemeenteraad handvatten te bieden om een verkennende kadernotitie te ontwikkelen, worden twee bijeenkomsten in het gemeentehuis georganiseerd. Inwoners, organisaties en andere belangstellenden zijn van harte welkom bij beide avonden!

Bijeenkomst 1: dinsdag 22 maart 2005, ontvangst vanaf 19.30 u. De eerste bijeenkomst is een informele avond, waarbij informatie aan de gemeenteraadsleden en andere genodigden wordt verstrekt voor een verkenning van de WMO.

Bijeenkomst 2: dinsdag 12 april 2005, ontvangst vanaf 19.30 u. Het doel van deze avond is het uitwisselen van informatie ten behoeve van de visievorming van de gemeenteraad om wensen en eventuele knelpunten te inventariseren.

Van tevoren aanmelden
Om organisatorische redenen verzoeken wij u zich uiterlijk 2 weken voor de datum van de bijeenkomst aan te melden, zodat wij u eventuele aanvullende informatie kunnen toezenden. Als u van plan bent naar één of beide bijeenkomsten te komen, dan kunt u zich aanmelden bij mw. B. Espeldoorn-Bloemendal, tel. 0343-595 595 (di., wo. of do.) of een e-mail te sturen naar bespeldoorn@wijkbijduurstede.nl. Tevens is het de bedoeling vanaf 4 maart a.s. informatie te plaatsen over de WMO op deze gemeentelijke website.

Voor meer achtergrondinformatie verwijzen wij u naar www.wmo-awbz.minvws.nl en www.vng.nl .

Geplaatst op: 01-03-2005 09:03:33