Dienstenbond CNV

LTO-NL - Arbeidsvoorwaarden
02-03-2005

Op 6 april a.s. gaan wij onderhandelen met de werkgever over de arbeidsvoorwaarden van 2005. Onze inzet bepalen wij samen met u. Wij nodigen u uit voor een werknemersbijeenkomst op dinsdag 22 maart a.s. om 14 uur in het LTO gebouw.

Het ledental van de vakorganisaties bij LTO-Nederland neemt af. De CNV Dienstenbond hanteert als regel dat bij minder dan 15 leden er geen CAO meer door ons wordt afgesloten omdat dit teveel kosten met zich meebrengt en als de onderhandelingen vastlopen er te weinig draagvlak is om druk uit te oefenen op de werkgever.

De CNV Dienstenbond is onder deze grens gekomen en zal dit jaar voor het laatst de onderhandelingen voeren TENZIJ de niet georganiseerden (de meerderheid!) alsnog besluiten lid te worden! Het is dus nog niet te laat maar het is wel aan u, als lid van de CNV Dienstenbond, om uw collega te overtuigen dat hij nu lang genoeg als free-rider geprofiteerd heeft van het CNV! Naast het feit dat wij de arbeidsvoorwaarden afsluiten bij LTO heeft het lid-zijn natuurlijk nog tal van andere individuele- voordelen!

Daarnaast willen wij met u van gedachten wisselen over de inzet voor de komende onderhandelingen. De CNV Dienstenbond heeft een aantal onderwerpen die wij aan iedere CAO tafel wensen te bespreken:


-Structurele loonsverhoging van 1,25% (volgens het Sociaal Akkoord);


-Loondoorbetaling tijdens eerste en tweede ziektejaar;


-Levensloop en eventuele combinatie met vervroegde uittreding;


-Kinderopvang; aanpassing nieuwe wetgeving.

Wat heeft de CNV Dienstenbond tot nu toe voor u bereikt? Als wij alleen naar het loon kijken was het de afgelopen jaar slecht, vanwege de reorganisatie en de arbeidsplaatsen die verloren gingen. De jaren daarvoor hebben wij echter keer op keer een goed akkoord kunnen sluiten:

2004: geen loonsverhoging vanwege inkrimping (overigens zijn over 2004 landelijk alleen eenmalige uitkeringen afgesproken i.v.m najaarsakkoord 2003).

2003: 2% per 1-4-2003 & 0,5% eenmalig;

2002: 3,25% per 1 april

2001: 4% per 1 april

2000: 3,25% per 1 juni & 0,25 eenmalig.

Het alternatief is dat de OR de onderhandelingen doet maar deze heeft altijd aangegeven zich op de strategische ontwikkelingen van LTO te richten en de arbeidsvoorwaarden bij voorkeur aan de vakorganisaties over te laten. Een onderwerp dat overigens ook weer actueel wordt bij het samengaan met de andere LTO organisaties.

Genoeg onderwerpen om met elkaar van gedachten te wisselen en ik hoop u allen aan te treffen op 22 maart a.s. Naast de leden zijn niet leden van harte welkom en zal er ook een delegatie van de OR aanwezig zijn.