Gemeente Heemskerk


Dinsdag 22 maart bruisende sportdag

HEEMSKERK Op dinsdag 22 maart bruist de Sportboulevard van de sportieve activiteiten. Leerlingen van de groepen zeven van de Heemskerkse basisscholen kunnen zich dan uitleven met aerobics, total-body, hockey en steppen. Wethouder Kalverda geeft om 8.45 uur het startschot voor deze dag, die georganiseerd wordt in het kader van de jeugdsportpas.

Het thema sport en gezondheid staat centraal op deze dag. De GGD toetst met het spel Heb je kennis...ren ns op een ludieke en sportieve manier de kennis van kinderen over een gezonde leefstijl. Dit spektakel, vergelijkbaar met Ren je rot, haakt in op de informatie die de leerlingen hebben gekregen tijdens lessen op school met het lespakket van de Nederlandse hartstichting. Ook draait de GGD een voorlichtingsvideo over voeding en beweging.

FLASH-bus
De FLASH-bus is ook aanwezig op 22 maart. Deze bus vormt een onderdeel van de landelijke FLASH-campagne om onder de Nederlandse bevolking het bewegen te stimuleren. In de FLASH-bus kunnen de kinderen en hun ouders bewegingstesten laten uitvoeren, om inzicht te krijgen in de gezondheid van het kind in relatie met beweging. In de FLASH-bus word de body-mass-index bepaald. Met deze body-mass-index, de relatie tussen lengte en gewicht, kan een uitspraak worden gedaan over eventueel overgewicht. Om de conditie van de kinderen te bepalen is een test voorhanden, waarbij de kinderen een minuut lang voluit moeten fietsen. Medewerkers van de FLASH-bus bepalen ook de longcapaciteit, de sprongkracht, de knijpkracht en de lenigheid van de leerlingen. Aan de hand van de resultaten van de testen krijgen de kinderen en de ouders een advies over beweging en voeding.
Voor meer informatie is op maandag en vrijdag tussen 8.30 uur en 15.00 uur Tom Metselaar bereikbaar: 0251-256 876.