Gemeente Eindhoven

Persbericht: 15 maart 2005, no. 54

Gratis bijeenkomsten voor mantelzorgers

Creatieve koffie bijeenkomst voor mantelzorgers

Het Steunpunt Mantelzorg Verlicht organiseert op 22 en 23 maart weer een bijeenkomst uit de serie Creatieve Koffie, daar neem je wat van mee. Deze bijeenkomst gaat over sprookjes en heeft als titel De weg van de Held(in).

De bijeenkomst wordt begeleid door mw. Ineke Snels met ondersteuning van mantelzorgconsulent Conny Musch. De deelnemers worden meegevoerd over de weg die verschillende helden en heldinnen in sage en legende gaan terwijl ze - alleen of met anderen mooie, gevaarlijke en/of pijnlijke avonturen beleven. Deze metafoor roept waarschijnlijk herinneringen en dus verhalen op uit hun eigen levens. Op creatieve wijze, met woord en in kleur, levert dit een heel bijzondere middag op.

Locatie
De bijeenkomst is van 13.30 tot 15.30 uur en vindt plaats in het gebouw van de ETKB, Schalmstraat 2B te Eindhoven. Mantelzorgers kunnen zich voor één van beide dagen (22 of 23 maart) opgeven bij het Steunpunt Mantelzorg Verlicht te Eindhoven telefoon 040-2384579 of via info@mantelzorgverlicht.nl.

Mantelzorg
Deze activiteit is bedoeld voor mantelzorgers. Mantelzorgers zijn mensen die de zorg van een naaste op zich genomen hebben. Bijvoorbeeld een partner met Parkinson, een moeder die aan het dementeren is of een kind met een beperking. Het geven van mantelzorg verandert iemands leven vaak drastisch. Wanneer de zorgtaak intensief is en lang duurt, bestaat het gevaar dat mantelzorgers te zwaar belast worden.

Daarom organiseert het Steunpunt Mantelzorg Verlicht ontspannende bijeenkomsten voor mantelzorgers. Het Steunpunt Mantelzorg Verlicht organiseert naast Creatieve Koffie bijeenkomsten ook andere activiteiten voor mantelzorgers en ze kunnen er terecht voor informatie en advies of met vragen op het gebied van mantelzorg.

Mantelzorgers kunnen voor het jaaroverzicht de activiteiten folder 2005 aanvragen bij: Steunpunt Mantelzorg Verlicht tel. 040-2384579 of info@mantelzorgverlicht.nl. Het steunpunt Mantelzorg Verlicht is een activiteit van de GGD Eindhoven.

© 2005 Gemeente Eindhoven