Activiteitenkalender B&W Rotterdam

Gemeente Rotterdam

Commissie voor Fysieke Infrastructuur en Verkeer

Dinsdag 22 maart, 09.30 uur

De commissie vergadert ondermeer over de bezoekersdagdeelkaart voor betaald parkeren in Rotterdam. Het huidige systeem, dat in april 1996 is ingevoerd, moet worden vervangen. Aan de commissie wordt een viertal varianten voorgelegd, waarbij de wethouder zijn voorkeur uitspreekt voor het invoeren van een chipkaart. Daarna bespreekt de commissie een verkennende studie Stromen door Zuid over de bereikbaarheid van het centrum van Rotterdam voor verkeer uit de zuidelijke richting.

Commissie voor Wijken en Buitenruimte

Woensdag 23 maart, 09.30 uur

De commissie Wijken en Buitenruimte brengt een werkbezoek aan de wijk het Oude Westen. De stadsmarinier van die wijk, Jan de Kloet, zal de commissie ontvangen en rondleiden.

Commissie voor Sociale Zaken en Onderwijs

Woensdag 23 maart, 14.00 uur

De commissie spreekt over de gevolgen voor Rotterdam van de nota herziening van het inburgeringstelsel van minister Verdonk. In het nieuwe stelsel ligt de nadruk op de eigen verantwoordelijkheid van de inburgeraar en het halen van het inburgeringsexamen.

Daarnaast krijgt de commissie een presentatie over de leerlingenstromen in het Voortgezet Onderwijs. Aanleiding hiervoor zijn eerdere berichten over het leeglopen van sommige scholen in achterstandswijken.

Commissie voor Cultuur en Sport

Donderdag 24 maart, 14.00 uur

In de commissie wordt de oprichting van de nieuwe Dienst Kunst en Cultuur en de gelijknamige raad besproken. De commissieleden krijgen ook een presentatie over de verbouwingsplannen van Nighttown en een presentatie over de recreatieve inrichting van de voormalige stortplaats DOP NOAP, de Noordpunt Oost Abtspolder.

Commissie voor Bestuur en Veiligheid

Donderdag 24 maart, 19.30 uur

De vergadering begint met een besloten gedeelte, waarin de stand van zaken betreffende de veiligheidssituatie in het Oude Noorden wordt gepresenteerd.

De openbare vergadering begint om 20.30 uur en heeft onder andere als agendapunt de fusie van de GGD Rotterdam en omstreken en de GGD Nieuwe Waterweg Noord. Daaraan vooraf vindt het vragenhalfuur plaats, waar een aantal burgers en organisaties reageren op de plannen van het college voor de opvangfunctie van de Pauluskerk.

Bron: Griffie, 16-03-2005

[s?rotterdam.Openbaar_60327.OTAP_RDM Content
ite_250003.Griffie_2050902.Nieuwsbericht_2050906.Commissieberichten_20 29681.Commissieberichten 2_2055547.Commissieberichten v_2059469]