MINISTERIE VAN DEFENSIE

Presentatie Nederlandse Veteranendag 2005.

Presentatie 1e Nederlandse Veteranendag. Veteranen, ingezet in dienst van de vrede.

Op 22 maart om 11.00 uur presenteert het Comité Nederlandse Veteranendag in Nieuwspoort in Den Haag haar plannen voor de eerste Nederlandse Veteranendag, die op 29 juni aanstaande zal plaatsvinden.

De Nederlandse Veteranendag zal met ingang van 2005 jaarlijks plaatsvinden op de geboortedag van Zijne Koninklijke Hoogheid wijlen Prins Bernhard. Nederland telt ruim 150.000 veteranen. Van Tweede Wereldoorlog- veteranen tot militairen ingezet bij de vredesmissies van nu. De Nederlandse Veteranendag draait om erkenning en waardering voor veteranen en dient het onderlinge begrip tussen de Nederlandse samenleving en de veteranen te vergroten.

Het Comité Nederlandse Veteranendag wordt tijdens de persconferentie vertegenwoordigd door de voorzitter Jhr. Mr. A.A. Loudon en vice-voorzitter inspecteur-generaal van de krijgsmacht luitenant-generaal A.P.P.M. van Baal. Zij zullen uitgebreid stilstaan bij de verschillende onderdelen van de Veteranendag en het bijbehorende voortraject. Aan bod komen onder meer de officiële ceremonie in de Ridderzaal en het Binnenhof in Den Haag op de middag van 29 juni, het evenement in Ahoy in Rotterdam later op de dag, de voorlichtingscampagne via Postbus 51 en de ondersteunende website. Namens het Ministerie van OC&W zal dhr. C.A. Fuykschot de rol van het onderwijs extra belichten in de maanden voorafgaande aan de eerste Nederlandse Veteranendag. De persconferentie staat onder leiding van comité-lid mevr. Henny Stoel.

Noot voor de redactie,