Ingezonden persbericht


Tilburg, 17 maart 2005

Tweede-Kamerlid Vergeer in Tilburg in debat over integratie

Op dinsdagavond 22 maart is het SP Tweede-Kamerlid Fenna Vergeer te gast in Tilburg. Zij zal spreken op een openbare discussie-avond over integratie en meer in het bijzonder over integratie op scholen en het fenomeen witte-zwarte scholen.

De discussie-avond begint om 20.00 uur in het SP pand aan de Piushaven 29 en is uiteraard gratis en voor iedereen toegankelijk. Dit is de eerste in een reeks van vier discussie-avonden die de SP tot de zomer heeft gepland.

Fenna Vergeer was lid van de Commissie Blok die onderzoek deed naar het integratiebeleid in Nederland en een jaar geleden haar bevindingen publiceerde. Het rapport van deze commissie was in Tilburg aanleiding ook een onderzoek te starten naar integratieproblematiek. Op diezelfde dinsdag zal deze Tilburgse commissie haar rapport vaststellen.

In januari 2005 publiceerde Fenna Vergeer het onderzoeksrapport "Samen aan de Basis" over zwarte en witte scholen in Nederland. Aan het onderzoek deden meer dan vijfhonder basisscholen mee. Het rapport is te downloaden op http://www.sp.nl./nieuws/nwsoverz/div/rapp_samen_aan_de_basis.pdf.

Meer informatie: www.tilburg.sp.nl