Ministerie van Economische Zaken


http://www.minez.nl

Ministerie van Economische Zaken
Ministerie van Buitenlandse Zaken
Persuitnodiging
17 maart 2005

Seminar Mobilising your services for development

Op 22 maart organiseren de ministeries van Buitenlandse Zaken en Economische Zaken samen met VNO-NCW en de NCDO het expert-seminar 'Mobilising your services for development'. Het thema van dit seminar is de ontwikkeling van bedrijfsklimaat en economie in ontwikkelingslanden en de daarmee gepaard gaande kansen voor Nederlandse bedrijven. Bijvoorbeeld in de financiële sector: verbetering van het lokale bankwezen is belangrijk voor economische vooruitgang van ontwikkelingslanden en voor het aantrekken van buitenlandse investeringen. Tegelijkertijd biedt het kansen voor Nederlandse financiële instellingen.
Doel van het seminar is het identificeren van kansen en het in contact brengen van toekomstige partners. Zo'n 100 experts uit binnen- en buitenland nemen deel aan vier workshops over handelsbelemmeringen, eigendomsrechten, lokaal bankwezen en logistiek. Op het programma staan verder speeches van o.a. minister Van Ardenne Ontwikkelingssamenwerking), staatssecretaris Van Gennip (Economische Zaken) en Axel Peuker, manager ondernemingsklimaat bij de Wereldbank en nauw betrokken bij het 'World Development Report 2005, Investment Climate, Growth and Poverty'.

De bijeenkomst, inclusief de workshops, is toegankelijk voor media die zich aangemeld hebben via persvoorlichting van het ministerie van Economische Zaken, a.t.m.dejonge@minez.nl of via DVL@minbuza.nl.

Het programma is als volgt:
9:15 uur welkomswoord door minister voor Ontwikkelingssamenwerking Agnes van Ardenne
9:20 uur opening door dagvoorzitter Arie Kraaijeveld, voormalig voorzitter van FME-CWM
9:30 uur openingsspeech door staatssecretaris van Economische Zaken Karien van Gennip
9:45 uur speech door Cees Oudshoorn, VNO-NCW
10:00 uur speech door Axel Peuker, Wereldbank
10:30 uur koffiepauze
11:00 uur workshops deel 1
12:30 uur lunch
14:00 uur speech professor Peter Reichsmann, ethische commissie Deutschbank
14:30 uur workshops deel 2
16:00 uur koffiepauze
16:30 uur workshop resultaten
16:50 uur afsluitende speech minister Van Ardenne 17:00 uur borrel

Meer informatie
Voor meer informatie en aanmelding kunt u contact opnemen met de afdeling persvoorlichting van het ministerie van Economische Zaken, Paula de Jonge, tel. 070-379 7552, A.T.M.deJonge@minez.nl. of de afdeling persvoorlichting van het ministerie van Buitenlandse Zaken, Esther van Damme, tel 070-3486645.

18 mrt 05 09:41