Ingezonden persbericht


PERSUITNODIGING

UNIEKE ZEESLANGEN

IN SEA LIFE SCHEVENINGEN

Scheveningen, vrijdag 18 maart 2005

Sea Life Scheveningen krijgt zeeslangen!

Als eerste dierenpark in Nederland waagt Sea Life zich aan het houden van zeeslangen (Laticauda colubrina). De zeeslangen zijn één van de nieuwe bewoners van de tentoonstelling GIFTIGE GRIEZELS.

Dinsdag 22 maart om 12.30 uur is de opening van Giftige Griezels.

Met trots nodigen wij u uit om deze prachtige zwart-wit geringde zeemonsters en de andere nieuwe spectaculaire bewoners te komen bekijken.

Als openingshandeling zullen de blauw gevlekte pijlstaartroggen (Taeniura lymna) in hun aquarium gezet worden. U zult begrijpen dat we dit gezien het dodelijke gif van de zeeslangen niet met hun kunnen doen!

Een zeeslang heeft namelijk voldoende gif om maar liefst drie mensen te doden. Natuurlijk komen de drie zeeslangen in een speciaal en absoluut veilig slangenaquarium, maar Sea Life moet op het ergste voorbereid zijn. Daarom is er tegengif ingevlogen vanuit Australië; dit moet worden bewaard op koelkast temperatuur van tussen de 2 en 8 C°. Ook hebben de dierenverzorgers een intensieve slangentraining gehad.

Verder zijn in Giftige Griezels o.a. Dwergkoraalduivels (Dendrochirus brachypterus), Amazone kogelvissen (Colomesus asselus) en Mangrove kwallen (Cassiopeia andromeda) te zien.

Graag tot ziens aanstaande dinsdag om 12.30 uur!

~~~~~~~~~~~~~~~~

Voor nadere informatie:

Jacomijn Appeldoorn, Sea Life Scheveningen

Telefoon: (070) 3067000 of (06) 51490023.