TROS

Afdeling Communicatie

Hilversum, 21-03-2005

Televisie

DE NOTENCLUB

Uitzending dinsdag 22 maart

Nederland 2 - 21.21 uur





OUDE EN NIEUWE ARTIESTEN TESTEN MUZIKALE KENNIS

IN DE NOTENCLUB

In DE NOTENCLUB, het programma dat staat
of valt met de creativiteit van de deelnemers, nemen op dinsdag 22 februari de Nederlandse Des'Ray en Alides
Hidding, begeleid door pianist Glenn Corneille, het op tegen de Vlaamse Günther Neefs en Sarah. Zij
worden begeleid door pianist Danny Wuyts.

Alides Hidding veroverde in de tachtiger jaren een plaats in de popwereld met zijn groep Time Bandits. In 1981 scoorde Time Bandits een grote danshit met 'Live it up' dat zelfs op de eerste plaats van de Amerikaanse Dance Charts terechtkwam. Ook de nummers 'I'm specialized in you' en 'Listen to the man with the golden voice' zijn monsterhits geworden. Des'ray is nog bekend van de groep 2Brothers on the 4th floor. Tegenwoordig treedt ze met Anita Doth van 2Unlimited, Linda Estelle (T-Spoon) en Denise van Rijswijk, ex-Venga Boys, op als Diva's of dance. Ook DE NOTENCLUB-presentatrice Nance laat in die formatie tegenwoordig van zich horen!

Günther Neefs, zoon van de verongelukte Louis Neefs, is in Vlaanderen al sinds 1985 met veel succes aan de weg aan het timmeren. Onlangs kwam zijn cd Times New Roman'Swing Is The
Thing' uit, waarop hij samen met een Swing Band onsterfelijke evergreens, maar ook minder voor de hand liggende pop-en rocksongs in een swingend kleedje steekt. Sarah verbaasde als 16-jarige heel Vlaanderen toen ze de Soundmixshow won met een versie van 'You Ought To Know' van Alanis Morissette. Het was toen voor iedereen duidelijk dat deze dame heel wat in haar mars had. Even later scoorde ze een hit met 'True Love Is Tough' en haar debuut-cd 'The State I'm In'.