Gemeente Enschede

Raadsleden maken rondgang over bedrijventerrein De Reulver

maandag 21-03-2005

Voorafgaand aan de Raadscommissievergadering houden de raadsleden op dinsdag 22 maart om 19.00 een rondgang over het bedrijventerrein De Reulver. De ondernemersvereniging van De Reulver treedt op als gastheer.

Al wandelend worden de raadsleden geïnformeerd over de eerste versie van het inrichtingsplan dat is samengesteld door Stadsdeelbeheer. Bedoeling van dit plan is om de uitstraling van wegen en het aanzien van de bedrijfsgebouwen te verbeteren. Daartoe worden de groenvoorzieningen aantrekkelijker gemaakt om het stenige karakter van het bedrijventerrein te verzachten. Deze operatie zal niet ten koste gaan van het aantal parkeerplaatsen.

Bovendien gaat het huidige geïmproviseerde parkeerterrein tegenover de Twentehallen op de schop om ingericht te worden als een echt parkeerterrein. De weg tussen Twentehallen en parkeerterrein zal verdwijnen, waarna het vergrote terrein beter wordt ingericht. Door de uitbreiding zal er ruimte ontstaan voor vrachtwagens die nu vaak gedwongen worden op andere plekken in de woonwijk te parkeren, vaak tot ongenoegen van bewoners.

Het tweede onderdeel van de rondgang is een toelichting door de heer Jos Waccary, locatiemanager van de Twentehallen die dit jaar 10 jaar bestaat. Twentehallen heeft uitbreidingsplannen. Op de eerste verdieping zal ruimte gemaakt worden voor ateliers. Bovendien wordt de wand aan de Broekheurnering opgefleurd. In dat kader wordt ook de groenvoorziening ter plaatse aangepakt. Deze initiatieven zijn onderdeel van de Kultuurstraat.

Naast de reguliere middelen wordt een beroep gedaan op de subsidiemogelijkheden van het stedelijk hart.


---