Gemeente Oirschot

Boomfeestdag 2005

Woensdag 16 maart jl. was het weer zo ver! Alle basisscholen uit de gemeente Oirschot deden mee aan de Boomfeestdag 2005. Er waren twee locaties uitgezocht: bij manege Soethout aan de Langereijt in Oostelbeers en bij camping Rakelbos aan de Schepersweg in Westelbeers.

Om 09.00 uur 's morgens kwamen bij manege Soethout de leerlingen van de scholen de Linde, de St. Antoniusschool en de St. Jozefschool uit Spoordonk bij elkaar. Aangemoedigd door de wethouder van Onderwijs en Welzijn, Jan van Gerven, werd het startsein tot het planten gegeven. De bomen werden geplant in de ecologische verbindingszone tussen landgoed de Baest en landgoed 's Heerenvijvers.

Om 10.00 uur werd er gestart met de volgende groep planters. Leerlingen van de basisscholen de Korenbloem, de Paulusschool, de St. Josephschool en St. Willibrodusschool hadden ruim 4.000 bomen en struiken te planten aan de Schepersweg in Westelbeers. Ook hier ging het om een ecologische verbindingszone nabij het stroomgebied van de Beerze. Uiteraard werden ook zij enthousiast toegesproken door wethouder Jan van Gerven.

Na afloop was er bij manege Soethout en camping Rakelbos voor alle kinderen iets lekkers te eten en te drinken.