GGD Rotterdam e.o.


Communicatie rond Intensief Beschermd Wonen-panden

poster IBW-1 De vestiging van woonvoorzieningen voor ex-prostituees van de Keileweg gaat niet zonder slag of stoot. De afgelopen weken kwam uit de protesten naar voren dat bewoners met veel vragen zitten. Tegelijkertijd konden (deel-)gemeente en zorgaanbieder onvoldoende hun verhaal kwijt. De projectorganisatie IBW-panden heeft daarom het initiatief genomen tot een aantal stadsbrede communicatieacties, waaronder advertenties in het AD, RD, Metro en Maasstad Weekbladen.

Vanaf 22 maart aanstaande verschijnen drie of vier keer per week advertenties in deze kranten. De advertenties hebben de titel 'Waarom?' en leggen uit waarom de gemeente de tippelzone wil sluiten en welke verantwoordelijkheden wij hebben voor de vrouwen. In Maasstad Weekbladen verschijnt op 13 april een speciale bijlage met allerlei artikelen over deze vorm van beschermd wonen, en een herhaling van alle advertenties.

klik hier om de tekst van deze poster te lezen

Verder komen er twee speciale afleveringen van TV Veilig en is er vanaf half april een twaalf minuten durende videofilm beschikbaar voor de één op één communicatie met kleine groepen buurtbewoners. In deze videofilm wordt een mevrouw gevolgd die nu in een IBW-setting woont en regulier werk heeft. Zij laat zien welke weg zij heeft afgelegd nadat zij afscheid nam van haar werk op de Keileweg.

Overigens gaat alle communicatie op deelgemeentelijk of buurtniveau in overleg met de betrokken communicatieadviseur. Het belangrijkste doel voor de communicatie is een bijdrage te leveren aan begrip en acceptatie te kweken onder de Rotterdammers voor de woonvoorzieningen. Daarom wordt in de communicatie oorzaak en gevolg in hapklare brokken uitgelegd.

Zie ook de folder van DeltaBouman, Beschermd en veilig wonen, het internaat in Rotterdam

De projectorganisatie IBW-panden is een samenwerkingsverband van de GGD, dS+V, Programmabureau Veilig en DeltaBouman. Voor meer informatie kunt u terecht bij de GGD Gezondheidslijn, (010) - 433 99 66, bereikbaar op werkdagen van 08.30 tot 17.00 uur.