Gemeente Almere

INHOUDSOPGAVE:
homepage Gemeente Almere
College van B en W
Publieke optredens B en W

DE STAD ALMERE
LEVEN, WONEN EN WERKEN IN ALMERE
ONDERNEMEN IN ALMERE

Haanstra: Truck tegen discriminatie op de Grote Markt in Almere

Discussierondes met jongeren over discriminatie, met als speciale gast: Wethouder Johanna Haanstra van Maatschappelijke Zorg en Onderwijs. Maar ook: sfeervolle muziek, de prachtige fototentoonstelling Be Equal Be Different, een informatieve quiz en een fotowedstrijd waarbij een reis te winnen is naar het Aquadom and Sea Life Center in Berlijn.

Dit alles wordt op de Grote Markt in Almere georganiseerd in het kader van een internationale campagne van de Europese Unie (EU) ter bevordering van diversiteit en antidiscriminatie. Een grote, tot podium uitgebouwde truck staat hiervoor op donderdag 24 maart van 12:00 uur tot 18:00 uur op de Grote Markt. Iedereen is welkom dus spreek je uit tegen discriminatie en kom ook!

De EU heeft richtlijnen opgesteld, die er samen met onze nationale regels voor moeten zorgen dat iedereen gelijk behandeld wordt. Ongeacht ras, godsdienst of levensovertuiging, chronische ziekte of handicap, leeftijd of seksuele geaardheid.

De European Truck Tour 2005 maakt onderdeel uit van de campagne Verschil moet er zijn. Discriminatie niet. en zal verschillende landen binnen de EU aandoen om haar boodschap te verspreiden. In de vrachtwagen zal informatie aanwezig zijn over het Europese antidiscriminatiebeleid, nationale wet- en regelgeving en er zal onder de aandacht gebracht worden wat je moet doen als je gediscrimineerd wordt. Meer informatie over de Europese campagne is te vinden op www.stop-discrimination.info.

De EU-diversiteits-truck in Almere wordt georganiseerd in samenwerking met het LBR (landelijk bureau ter bestrijding van rassendiscriminatie), het LBL (expertisecentrum leeftijd en maatschappij), het Anti Discriminatie Bureau Flevoland, E-quality en het Ministerie van Sociale Zaken en Werkgelegenheid. Zij zullen allemaal hun informatie delen met de belangstellenden en aanzetten tot een actieve en positieve houding met betrekking tot diversiteit.