Eemland noord, 10.10 uur

Utrecht 22-03-2005 - Nieuwsberichten district Eemland noord

Alcoholcontrole

EEMNES Op maandag 21 maart heeft de politie van 20.00 uur tot 21.30 uur een alcoholcontrole op de toe- en afrit van de snelweg A27 gehouden.

In totaal 122 bestuurders moesten een blaastest afleggen. Eén automobilist, een 46-jarige man uit Soest, bleek teveel te hebben gedronken en werd aangehouden.

Bij de ademanalyse in het politiebureau blies hij 385 ug/l, meer dan anderhalf keer de maximaal toegestane hoeveelheid van 220 ug/l. Tegen de verdachte is proces-verbaal opgemaakt en hij kreeg een rijverbod van drie uur.

Meisjes gewond

SOEST Op maandag 21 maart raakten twee meisjes gewond bij een ongeval met een snorfiets.

Rond 17.30 uur reed een 15-jarige meisje uit Soest met een snorfiets over de Krekel. Bij haar achterop zat een even oud meisje uit dezelfde woonplaats. Toen zij over een verkeersdrempel reden, verloor de bestuurster de macht over het stuur en kwamen zij ten val. Beide meisjes werden ter plaatse door het personeel van een ambulance onderzocht. De meisjes zijn vervolgens met de vader van één van hen naar het ziekenhuis gegaan. De bestuurster had onder andere een gekneusde enkel, haar passagiere een verwonding aan haar been.

Bedreiger politieagenten aangehouden

SOEST De politie heeft op vrijdag 18 maart een 34-jarige inwoner van Soest aangehouden voor bedreiging van twee politieagentes.

De man was tijdens een verkeerscontrole op woensdag 16 maart bekeurd voor het niet handsfree bellen. Nadat hij van de controleplaats was vertrokken keerde hij een half uur later terug om de betrokken politieagentes te bedreigen met de dood.

De verdachte reed hierna gelijk weer weg en het gelukte de surveillance-eenheden niet om de man te vinden en aan te houden. Uiteindelijk lukte dat twee dagen later wel toen de man in de vroege ochtenduren van zijn bed werd gelicht.

Hij werd overgebracht naar het politiebureau en verhoord. Met een bekeuring van 440 euro mocht de man weer naar huis.