Eemland zuid, 09.35 uur

Utrecht 22-03-2005 - Nieuwsberichten district Eemland zuid

Veel teveel op

AMERSFOORT In de nacht van maandag 21 op dinsdag 22 maart werden twee automobilisten aangehouden omdat zij veel te diep in meerdere glaasjes hadden gekeken.

Rond 02.00 uur werd op de Bergenboulevard een 44-jarige automobilist uit Harderwijk gecontroleerd. Hij bleek teveel te hebben gedronken en werd aangehouden. Bij de ademanalyse in het politiebureau blies hij 855 ug/l, bijna vier keer de maximaal toegestane hoeveelheid van 220 ug/l.

Rond 03.00 uur werd een 54-jarige automobilist uit Amersfoort op de Gasthuislaan gecontroleerd. Ook hij had teveel aan Bacchus geofferd en werd aangehouden. Bij de ademanalyse blies hij 810 ug/l.

Tegen beide automobilisten is proces-verbaal opgemaakt en hun rijbewijs werd ingevorderd.

Vechtpartij

AMERSFOORT In de nacht van maandag 21 op dinsdag 22 maart kregen meerdere mannen het letterlijk met elkaar aan de stok.

Rond 00.25 uur reden politiemensen over de Wiekslag en zagen dat een groepje mannen elkaar met de vuisten, stalen pijpen en een mes te lijf gingen. De politiemensen wisten twee verdachten, mannen van 28 en 30 jaar en afkomstig uit Amersfoort, aan te houden. Het tweetal was bewapend met stalen pijpen. Een derde verdachte die met een mes bewapend was, wist te ontkomen. Nadat meerdere politie-eenheden ter plaatse waren gekomen, keerde de rust weer. De aanleiding tot de vechtpartij zou een ruzie een dag eerder zijn geweest. De mannen worden verhoord.

Lekkage

AMERSFOORT Op maandag 21 maart werd een hennepkwekerij verraden door lekkage.

Rond 23.40 uur belde een bewoner van een woning aan de Queekhoven dat er water via het plafond zijn woning in lekte. Politiemensen gingen poolshoogte nemen bij de bovenburen. Daar werd niet opengedaan, maar een politieman wist via de gevel omhoog te klimmen en via een openstaand raam de woning binnen te gaan. Hij trof een hennepkwekerij van ruim 600 planten aan. De planten en kweekapparatuur werden in beslag genomen. De politie stelt een onderzoek in naar wie de eigenaar van de kwekerij is.

Verlichtingscontrole

AMERSFOORT De politie heeft op maandag 21 maart van 21.25 uur tot 23.00 uur een verlichtingscontrole op de Meridiaantunnel gehouden. Achttien fietsers werden bekeurd omdat hun verlichting niet in orde was. Tevens werd drie bromfietsers bekeurd: één voor het niet kunnen tonen van zijn bromfietscertificaat en twee voor het niet dragen van een helm.

Snelheidscontrole

AMERSFOORT De politie heeft op maandag 21 maart van 15.30 uur tot 17.00 uur een snelheidscontrole op de Zielhorsterweg gehouden. Negentien automobilisten werden bekeurd omdat zij harder reden dan de toegestane 50 km/u. De bestuurder met de meeste haast reed bijna het dubbele: 96 km/u.

Moeder en zoontje gewond

AMERSFOORT Op maandag 21 maart raakte twee mensen gewond bij een aanrijding tussen een snorfiets en een auto.

Rond 15.30 uur stak een 35-jarige vrouw uit Amersfoort met haar snorfiets de kruising van de Hogeweg met de Magelhaenstraat over in de richting van de Randenbroekerweg. Daarbij verleende zij geen voorrang aan een voor haar van rechts komende 47-jarige automobilist uit Ermelo. Die passeerde op zijn eigen weghelft een stilstaande file.

Beide voertuigen kwamen met elkaar in botsing en de snorfietsster en haar 3-jarige zoontje die achterop zat, kwamen ten val. Beiden zijn per ambulance naar het ziekenhuis gebracht. De vrouw bleek wat pijnlijke plekken aan het ongeval te hebben overgehouden, haar zoontje liep een gaatje in zijn trommelvlies en een hersenschudding op.

Jongeman gewond

AMERSFOORT Op maandag 21 maart raakte de passagier van een bromfiets gewond bij een ongeval.

Rond 15.00 uur haalde een 17-jarige bromfietser uit Amersfoort op de Kattenbroekerweg een groepje fietsers in. Bij hem achterop zat een 18-jarige jongeman uit Hoogland zonder helm. Bij het inhalen, raakte de 18-jarige Hooglander de tas van één van de fietsers. De bromfiets raakte uit balans en zij gingen met de bromfiets onderuit. De bestuurder liep geen letsel op, maar zijn passagier liep verwondingen aan zijn gezicht, armen en handen op. Hij is per ambulance naar het Lichtenbergziekenhuis in Amersfoort gebracht.