Gemeente Hulst


Persbericht - 22.03.2005

Bewoners Blauwe Hoeve voor Pasen terug in flat

Op donderdag 10 maart 2005 ontstond voor de 3e keer een brand in een meterkast van een van de flats op het terrein van bejaardenhuis De Blaauwe Hoeve te Hulst. Opnieuw moesten de bewoners worden geëvacueerd.
Uit oogpunt van veiligheid en gezien het grote effect op de bewoners van de betreffende flat, besloot burgemeester Mulder dat er geen bewoners in het betreffende pand mochten terugkeren, alvorens de meters en aanverwante zaken in de meterkasten van het gebouw waren vervangen. De burgemeester onderstreepte dat er absolute garantie diende te zijn en dat er geen concessies werden gedaan.

Delta NV is onmiddellijk met de vervangingswerkzaamheden aan de slag gegaan. In de betreffende flat zijn o.a. alle meters, leidingen, warmtewisselaars en bedrading vervangen.

Gelijkertijd met deze werkzaamheden werden de appartementen gereinigd door een gespecialiseerd bedrijf. Naast schoonmaken, was er ook schilderwerk nodig en moesten bepaalde onderdelen uit de appartementen worden vervangen.
Zicht op de exacte kosten van het hele gebeuren is er momenteel nog niet. Wel kan worden gesteld dat deze het half miljoen Euro overstijgen.

Gisteren, 21 maart 2005, kon worden geconcludeerd dat alle bewoners vóór de Paasdagen weer hun intrek kunnen nemen in hun appartement. De bewoners en hun familie zijn daarvan gisterenavond op de hoogte gebracht.
Op donderdag 24 maart wordt de laatste hand gelegd aan de diverse werkzaamheden. Hierdoor kunnen op vrijdag 25 maart 2005 alle bewoners terugverhuizen naar hun eigen appartement. Dit geldt ook voor de bewoners van de 4e etage, daar waar de brand uitbrak. De verhuizing vindt na de middag plaats. Om 13.00 uur nemen de eerste bewoners weer hun intrek in de flat. Als laatste verhuizen omstreeks 17.00 uur de bewoners van de 4e etage.

Na afronding van de werkzaamheden in de getroffen flat, worden uit voorzorg ook alle meters in de overige appartementen van het nieuwbouwcomplex vervangen. In deze appartementen zijn de meterkasten reeds voorzien van censoren. Deze gaan over tot alarmering wanneer de warmte in de kast toeneemt. Deze censoren vormen tot moment van vervanging van de meters voor extra veiligheid. Deze werkzaamheden worden zo kort mogelijk na de Paasdagen aangevangen. De bewoners zullen tijdens het verwijderen van de meters niet aanwezig zijn in het gebouw. Zij worden op de betreffende dag opgevangen in De Blaauwe Hoeve.

---

Gemeente Hulst Team Communicatie
Micaëla Van Bunder.
Tel : 0114-389136
Gsm : 06-51427331
Fax : 0114-314627
Email: mbe@gemeentehulst.nl