Gemeente Hellendoorn


Onderzoek woningbehoefte

Gemeente Hellendoorn en Woningstichting Hellendoorn gaan zeer binnenkort een woningbehoefte-onderzoek houden. De aanleiding hiervoor is de onlangs vastgestelde woonvisie, waarin het woningbouwbeleid voor de komende jaren is aangegeven.
Met de uitkomsten van het onderzoek wordt voor de komende jaren onder andere bepaald:

- waar moeten we woningen gaan bouwen,

- hoeveel moeten we bouwen,

- voor welke doelgroepen,

- welk type woningen (huur/koop, vrijstaand/appartement etc.),
- in welke prijsklassen er gebouwd moet worden
- en hoe de behoefte aan zorg- en dienstverlening kan worden ingevuld.

Schriftelijk enquête
Wij vragen de inwoners van de gemeente wat de woonsituatie is en wat de eventuele verhuisplannen zijn. Dit onderzoek gebeurt met een schriftelijke enquête in verschillende (negen in totaal) deelgebieden in de gemeente. Het bureau SGBO (onderzoeks- en adviesbureau van de Vereniging van Nederlandse Gemeenten) voert dit onderzoek uit in opdracht van de gemeente en de woningstichting.

Willekeurige selectie
Er is een willekeurige selectie gemaakt van 400 huishoudens per deelgebied, dus 3600 huishoudens in totaal. Is men geselecteerd dan krijgt men nog deze week een aankondigingsbrief in de bus van de gemeente en de woningstichting. In deze brief staat allerlei informatie over de enquête, wat er gevraagd wordt en bij wie meer informatie is te krijgen over dit onderzoek.

Voor de gemeente en de woningstichting zijn de uitkomsten van groot belang. Met de reacties kunnen wij het woningbouwbeleid voor de komende jaren laten aansluiten bij de woonwensen.