Ingezonden persbericht


Asdis introduceert management solutions 5.0

Gebruiksgemak onderstreept met Usability Award

Amersfoort, 22 maart 2005 - ASDIS Software, toonaangevend leverancier van software voor systeemconfiguratiebeheer, introduceert ASDIS Management Solutions versie 5.0. Deze oplossing omvat de modules ASDIS Kiosk Management, ASDIS Server Management en ASDIS Enterprise Management. Hiermee kunnen bedrijven de distributie en configuratie van besturingssystemen, software en data voor heterogene en homogene gedistribueerde IT-omgevingen volledig automatiseren.

Een nieuw onderdeel van de ASDIS Management Solutions is de ergonomische webgebaseerde user interface. Door de duidelijk gedefinieerde processtappen kunnen ook minder ervaren gebruikers met de oplossingen van ASDIS Software uit de voeten. Bovendien kunnen bedrijven kostenbesparingen realiseren door de standaardisatie van afzonderlijke werkprocessen, ook in zeer heterogene omgevingen.

Het Duitse marktonderzoeksbureau eye square heeft de Usability Award 2005 toegekend aan ASDIS Management Solutions 5.0. De oplossing van ASDIS Software kreeg deze onderscheiding onder meer vanwege het gebruiksgemak, de snelle implementatiemogelijkheden en de nieuwe webgebaseerde user interface.

###

Over ASDIS Software
ASDIS Software ontwikkelt en levert gestandaardiseerde software voor de geautomatiseerde distributie en configuratie van besturingssystemen, software en data voor heterogene en homogene gedistribueerde IT-omgevingen. De software van ASDIS ondersteunt de drie meest toegepaste platformen: Windows, UNIX en Linux. De ASDIS Enterprise Management-oplossing richt zich op rollout en beheer van desktops, notebooks en PDA's. ASDIS Server Management voorziet in geautomatiseerd change en release management voor softwareconfiguraties op servers. Met ASDIS Kiosk Management kunnen bedrijven selfserviceterminals, Point-of-Sale-systemen en andere kioskomgevingen vanuit één centrale plek beheren, ongeacht de leverancier en het gebruikte besturingssysteem. ASDIS Software AG is sinds 1989 actief en levert zijn oplossingen aan onder meer Deutsche Bahn, Vodafone, Deutsche Bank en UBS.