Gemeente Geldrop-Mierlo


22 maart 2005

ZONNIGE BOOMFEESTDAG 2005
Dubbel feest in Geldrop-Mierlo

Op woensdag 16 maart werd zowel in Geldrop als in Mierlo de Nationale Boomfeestdag gehouden. In Geldrop gingen leerlingen van de groepen 8 van basisschool de Ganzebloem aan de slag in de Fangorn. In Mierlo plantten de leerlingen van het Schrijverke een groot aantal kerstdennen op de gemeentewerf. Een stralende voorjaarszon gaf de jeugd extra veel energie.

Op verzoek van het IVN-Geldrop hadden de bewoners van de Fangorn de straat prachtig versierd. Medewerkers van de afdeling Openbare Werken van de gemeente hadden al het nodige voorbereidende werk gedaan, zodat de leerlingen na een korte introductie een plantgat konden gaan graven. Als volwaardige planters maakten ze het gat op diepte. Daarna werd de boom in het gat gerold, aangezien de kluit nogal zwaar was om te tillen. De leerlingen kregen allemaal een metalen label waarin hun naam gekerfd was en die op een paal werd getimmerd.

AFSCHEID JO VAN GERWEN
Wethouder Maasakkers was ook aanwezig bij het planten. Na afloop kregen alle planters het traditionele appeltje om de energie weer een beetje op peil te brengen. Daarna gingen de kinderen terug naar school, waar de wethouder iedereen een certificaat gaf. Ook kreeg elke groep het traditionele Boomfeestdagvaantje. Jo van Gerwen, die na tien jaar afscheid nam als voorzitter van de Boomfeestdagcommissie, kreeg van wethouder Maasakkers een mooie bos bloemen en lovende woorden.

MIERLO
In Mierlo namen 37 leerlingen van groep 7/8 van het Schrijverke de uitdaging aan om zon 100 bomen te planten. Het waren kerstdennen en dat was op zich al een feestelijk gezicht. Wethouder Hoekman plantte de eerste boom, een fraaie beuk. De wethouder was heel blij met de inzet van de leerlingen en hun begeleiders.
Ook de Mierlose kinderen deden hun uiterste best om de kerstdennen zo goed mogelijk te planten. Voor hen wachtte daarna een heerlijke appel, een certificaat van deelname en natuurlijk kreeg de hele groep een vaantje. Niet alleen de kinderen, maar ook de zes begeleidende schoolgidsen van het IVN-Mierlo, konden terugkijken op een geslaagde dag!