Provincie Overijssel

Auto's huisartsenpost Salland en Almelo overal traceerbaar

De auto's van de huisartsenposten in Deventer en Almelo worden binnenkort voorzien van zogenaamde locators. Via deze apparaten kunnen de ambulancemeldkamer en de betreffende huisartsenpost precies zien waar de auto zich bevindt, zodat een snellere en adequatere inzet bij spoedeisende hulp mogelijk is. Voor de aanschaf en installatie van de locators hebben Gedeputeerde Staten van Overijssel een bedrag van EUR 39.700,-- beschikbaar gesteld.

Traceren

Door de locators is in één oogopslag te zien welke auto of ambulance het dichtst in de buurt is en het snelste hulp kan verlenen. Daardoor is minder telefonisch overleg nodig, zodat er vaker binnen 15 minuten hulp ter plaatse is. Door de lange afstanden naar de huisartsenpost is de behoefte aan een locator in deze regio erg groot. De ambulances zijn al geruime tijd traceerbaar en binnenkort dus ook de auto's van de huisartsen.

Financiële impuls

Hoewel het geen wettelijke taak van de provincie is, hoopt het provinciebestuur door het ondersteunen van dit project de hulpverlening aan de inwoners in Overijssel te verbeteren. De middelen die de provincie beschikbaar stelt, komen uit een budget van EUR 100.000,-- dat Gedeputeerde Staten speciaal voor dit gebied hebben gereserveerd. Naast de locators wordt het bedrag onder ander ingezet voor het uitvoeren van tevredenheidsonderzoeken door de huisartsenposten en het verbeteren van de communicatie tussen huisartsenposten waaronder samenwerkingsafspraken over grensoverschrijdende hulpverlening.

Verzorgingsgebied

Het 'verzorgingsgebied' van de huisartsenposten in Deventer beslaat de gemeenten Raalte, Rijssen-Holten en Markelo. Voor de huisartsenpost Almelo zijn dit de gemeenten A lmelo, Rijssen, Wierden, Hellendoorn, Twenterand en Tubbergen. In de avonduren, nachten en weekenden nemen deze posten de zorgtaken van de reguliere huisarts over.

Nieuwsredactie @prv-overijssel.nl

© 2005 Provincie Overijssel