Politie Drenthe

Dinsdagmorgen

Emmen 22-03-2005

Gewonden bij aanrijdingen
DE PUNT Een 25-jarige inwoonster van Zuidhorn is maandagmiddag gewond geraakt bij een eenzijdig ongeval op de A28. De vrouw reed richting Groningen en raakte, door nog onbekende reden, ter hoogte van De Punt in de rechter berm. Ze kwam met haar auto tot stilstand in de naast gelegen sloot. Zij is met nekletsel overgebracht naar het UMC te Groningen. De auto raakte rondom beschadigd. (05-123647)

RUINEN Maandagmiddag is een 47-jarige bestuurder uit Grolloo gewond geraakt bij een aanrijding op de kruising van de N375 en de Koekangerveldweg. De man wilde de N375 oversteken en zag daarbij een personenauto met aanhanger over het hoofd. Door de aanrijding raakte hij gewond aan het hoofd en is overgebracht naar het Bethesda ziekenhuis in Hoogeveen. De bestuurder van de personenauto, een 50-jarige man uit Klazienaveen, kwam met de schrik vrij. Beide autos raakten zwaar beschadigd. De N 375 is ruim een uur afgesloten geweest. (05-123678)

Alcomobilist aangehouden
ASSEN In de nacht van maandag op dinsdag is op de Meentgoorn een 42-jarige bestuurder uit Assen aangehouden voor het rijden onder invloed. Bij controle bleek de man teveel gedronken te hebben en moest mee naar het bureau. Daar blies de man bijna 0.8 promille. Snelrecht werd toegepast, zodat de man na verhoor naar huis mocht. (05-123744)

Groot aantal gereedschappen gestolen
EMMEN Bij een inbraak in een bedrijf aan de Karel Doormanstraat is maandagavond een groot aantal gereedschappen gestolen. Hoeveel er precies weg zal vandaag geïnventariseerd moeten worden. De inbrekers waren in het pand gekomen door het inslaan van een ruit. (05-123740)

Opnieuw aangehouden
ASSEN Maandagmiddag is een 20-jarige man uit Assen opnieuw aangehouden, nadat hij twee uur daarvoor in vrijheid was gesteld. De man had vastgezeten voor het stelen van een fiets. Nu werd hij en zijn 37-jarige kompaan betrapt in een winkel aan het Koopmansplein, waar zij bestek en dekbedovertrekken mee genomen hadden zonder te betalen. Zij werden door het personeel aangehouden en overgedragen aan de politie. De 37-jarige man uit Assen man kwam voor op de lijst van veelplegers. Beide mannen zijn in verzekering gesteld. Onderzoek loopt nog. (05-123673)

Man na belediging door politie aangehouden
EMMEN Maandagnacht is een 24-jarige man uit Emmen aangehouden voor belediging. De man schold een medewerkster van de huisartsenpost uit voor alles wat mooi en lelijk was en nam daarbij een dreigende houding aan. De man was het niet eens met de volgorde waarin de patiënten geholpen werden. De man is door de politie aangehouden en verhoord. Hij heeft na het afsluiten van het onderzoek een dagvaarding meegekregen. (05-123742)

Meerdere bekeuringen tijdens controles
ASSEN Bij verkeerscontroles op diverse wegen in Assen, kregen maandagmiddag 13 bestuurders een bekeuring. Vijf bestuurders kregen een bon voor het niet dragen van de gordel en twee voor het niet juist bevestigen van de kinband van de helm. Verder werden bekeuringen uitgeschreven voor het niet stoppen bij roodlicht, onjuiste hulpkoppeling, losse lading op een aanhanger, het negeren van een parkeerverbod en het niet tonen van een geldig rijbewijs. (05-123634)

Roel Hallink verzorgt de voorlichting voor Politie Drenthe tot donderdagmorgen 08.00 uur. Tel. 0591-662014 of 06-51 52 81 56.