ProRail

Persbericht

10-03-2005

Spoorwerkzaamheden tussen Leeuwarden en Meppel

In opdracht van ProRail vernieuwt aannemer Spitzke Spoorbouw het spoor tussen Akkrum (gemeente Boarnsterhim) en Heerenveen. Het spoor is aan het einde van haar levensduur en wordt daarom vervangen. De werkzaamheden starten op maandag 14 maart en duren tot en met dinsdag 31 mei.

De werkzaamheden, waarbij de aannemer groot materieel inzet, bestaan voornamelijk uit het vernieuwen van:

* Circa 30 meter spoor (inclusief rails, dwarsliggers (=bielzen) en ballastgrind ter hoogte van de overweg Feansterdyk in Akkrum.
* Circa 7 kilometer ballastgrind.

* Circa 7 kilometer dwarsliggers inclusief rails.

Gevolgen wegverkeer

Als gevolg van deze werkzaamheden sluit de aannemer de overwegen Kanadeeskestrjitte en Feansterdyk in Akkrum tijdelijk voor alle verkeer af. Hierover zijn met de gemeente afspraken gemaakt. Voor actuele informatie over de afsluiting van de overwegen en eventuele omleidingen wordt aangeraden de gebruikelijke gemeentelijke informatiekanalen te raadplegen.

ProRail heeft omwonenden van het spoor in Akkrum en Heerenveen inmiddels schriftelijk geïnformeerd over de geluids- en lichtoverlast en de afsluitingstijden van de overwegen.

Gevolgen treindienst

Als gevolg van de werkzaamheden kan NS gedurende deze periode haar normale dienstregeling op dit traject niet uitvoeren. Voor meer informatie wordt geadviseerd www.ns.nl te raadplegen en/of teletekstpagina 754, of te bellen naar 0900-1475 (⬠0,35 p.m.). Bij de NS-servicepunten ligt de folder âGewijzigd treinverkeerâ met informatie over werkzaamheden elders in het land.