Politiebond ACP

Loopbaanarrangementen DNR bijna rond

Eerder berichtte Politievakorganisatie ACP al over de loopbaanarrangementen bij de Dienst Nationale Recherche (DNR). De deadline van 1 januari 2005 werd niet gehaald, maar verwacht wordt dat alle korpsen vóór april de arrangementen tekenen.

Tijdens het landelijk overleg in februari vroeg de ACP de minister van Binnenlandse Zaken en Koninkrijkrelaties (BZK) werk te maken van de loopbaanarrangementen. Verschillende korpsen hadden nog niet getekend waardoor het voor werknemers onduidelijk was hoe ze terug konden keren in hun korps van herkomst.

Het resultaat is dat op dit moment 18 korpsen de arrangementen hebben ondertekend. In het overleg van maart hadden alleen Brabant Noord, Gelderland Zuid, Zeeland, Noord-Holland Noord, Zaanstreek-Waterland, Haaglanden en Hollands-Midden niet getekend. Zij hebben echter toegezegd de getekende arrangementen nog in maart naar de minister te sturen. Dit betekent dat vóór april alle korpsen een looparrangement met de KLPD hebben ondertekend.

Per korps kunnen er kleine verschillen in de opgemaakte arrangementen zitten. Wanneer u geïnteresseerd bent in de details, vraag dan naar een kopie van het loopbaanarrangement in uw korps van herkomst.

Terug