Gemeente Grootegast


Voorlichtingsavond inzake grondverzet (voor bedrijven)

In het kader van het Bouwstoffenbesluit moet vrijkomende grond op milieuhygiënische kwaliteit worden beoordeeld voordat het kan worden toegepast in een werk op- of in de bodem. Met een vastgesteld bodembeheerplan en daarbij behorende bodemkwaliteitskaarten, kan hergebruik van grond, in bepaalde situaties, vrijgesteld worden van deze milieuhygiënische beoordelingsplicht.
De besturen van de drie gemeenten in het MilieuSamenwerkingsverband Westerkwartier (MSW) hebben op 9 december 2003 het bodembeheerplan met bijbehorende bodemkwaliteitskaarten van Grootegast, Marum en Leek vastgesteld.
De gemeenten binnen het MSW geven een voorlichting voor bedrijven die met het bodembeheerplan, de bodemkwaliteitskaarten en grondverzet binnen de drie gemeenten te maken hebben. Deze voorlichting wordt gehouden op maandagavond 4 april 2005 in wegrestaurant "In de Klaver", Molenweg 2 te Niebert, vanaf 19.30 uur. Hiertoe hebben wij de bedrijven uitgenodigd die te maken (kunnen) hebben met het bodembeheerplan, de bodemkwaliteitskaarten en grondverzet. Mocht u als bedrijf zijnde geen uitnodiging hebben ontvangen en u wilt toch de voorlichting bijwonen, dan kunt u zich hiervoor aanmelden, tot 1 april a.s. Voor meer informatie of uw aanmelding(sformulier) kunt u contact opnemen met de heer J. Zijlstra van het bureau VRO/OW van de gemeente Grootegast; tel. 0594-695724/fax 0594-614029 of via e-mail: jan.zijlstra@grootegast.nl

---

(c) 2003 Gemeente Grootegast