INDIES HOME ENTERTAINMENT

RTL en Indies verwerven rechten Rob Houwer Film Collectie

PERSBERICHT 22 MAART 2005

---

........

RTL Nederland en Indies Entertainment Group verwerven rechten op exploitatie Rob Houwer Film Collectie(TM) voor televisie en DVD

In een uniek samenwerkingsverband hebben RTL Nederland en Indies Entertainment Group de rechten verworven van de Rob Houwer filmcollectie voor televisie en DVD.

Rob Houwer heeft vanaf de jaren zeventig als filmproducent een indrukwekkend oeuvre opgebouwd en heeft daarmee een onmisbare bijdrage geleverd aan het creëren van het Nederlandse filmklimaat. Rob Houwer heeft onder andere samengewerkt met filmmakers als Paul Verhoeven, Ate de Jong, Jan de Bont en acteurs Rutger Hauer en Monique van de Ven. Een greep uit de collectie: Turks Fruit, Soldaat van Oranje, De Vierde Man, De Kleine Blonde Dood en Als Je Begrijpt Wat Ik Bedoel. Deze films trokken miljoenen bezoekers naar de bioscoop. Turks Fruit werd door de bezoekers van het Nederlands Filmfestival Utrecht zelfs uitgeroepen tot Beste Nederlandse Film van de 20e Eeuw. Ook internationaal kregen de films veel erkenning: Soldaat van Oranje kreeg een Golden Globe-nominatie en Turks Fruit werd genomineerd voor een Oscar(R).
Met de Rob Houwer Film Collectie(TM) worden films die een belangrijke plaats innemen in de (Nederlandse) filmgeschiedenis, beschikbaar voor een groot publiek.

Indies Entertainment Group zal vanaf april 2005 de eerste titels uitbrengen op DVD in een herkenbare stijl met exclusieve uitstraling onder de naam Rob Houwer Film Collectie(TM).
RTL Nederland zal in de loop van 2005 een groot deel van de films uit de Rob Houwer Film Collectie(TM) op tv uitzenden en via Video On Demand aanbieden binnen haar internetportal www.rtl.nl.

Voorlopige DVD release data

April 2005:
Soldaat van Oranje
Het Bittere Kruid

Mei 2005:
De Vierde Man
Brandende Liefde

Juni 2005:
De Gulle Minnaar
De Zeemeerman

Juli 2005:
Hoge Hakken Echte Liefde
Wat Zien Ik

Augustus 2005:
Van Geluk Gesproken

September 2005:
Grijpstra & De Gier
Turks Fruit

November 2005:
De Kleine Blonde Dood
Als Je Begrijpt Wat Ik Bedoel


---

........