Binnensticht, 11.25 uur

Utrecht 22-03-2005 - Nieuwsberichten district Binnensticht

Man omgekomen

DEN DOLDER Op maandag 21 maart is een man op het station van Den Dolder om het leven gekomen.

Rond 23.25 uur bevonden een 29-jarige man uit Baarn en een bekende van hem, een 46-jarige man uit Soest, zich op het perron van het station aan de Dolderseweg. Door vooralsnog onbekende oorzaak is de Soester van het perron gevallen en op de rails terechtgekomen. Op dat moment naderde een trein vanuit de richting van Baarn. De machinist claxonneerde nog, maar kon gezien zijn snelheid de trein niet op tijd tot stilstand brengen. Het slachtoffer werd door de trein overreden en overleed ter plaatse.

Gezien de onduidelijkheid over wat er gebeurd is en hoe het slachtoffer op de rails terecht is gekomen, is de 29-jarige man uit Baarn als verdachte aangehouden. De politie stelt een uitgebreid onderzoek naar de zaak in en heeft inmiddels al meerdere getuigen gehoord. Getuigen die hebben gezien wat vlak voor het ongeval is gebeurd en die nog niet met de politie hebben gesproken, worden verzocht contact op te nemen met de politie van district Binnensticht op telefoonnummer 0900-8844.

Springer

ZEIST Op maandag 21 maart beschadigde een man kennelijk zonder enige aanleiding een auto.

Rond 22.55 uur reed een 62-jarige automobilist uit Driebergen-Rijsenburg over de Bergweg. Plotseling sprong een man op de weg en de Drieberger kon net op tijd remmen. De man sloeg een barst in de voorruit van de auto, een deuk in de motorkap en schopte tegen de zijkant van de auto. Door achteruit te rijden, wist de Drieberger aan zijn belager te ontkomen en hij keerde zijn auto. Op de Schaerweijdelaan zag hij twee motoragenten rijden en vertelde hen het verhaal. Daarop werd door de motoragenten een onderzoek in de omgeving ingesteld, maar de springer werd niet meer aangetroffen. De automobilist deed aangifte van vernieling.

Hennepkwekerijen en printers

HUIS TER HEIDE Op maandag 21 maart werden enkele hennepkwekerijen opgerold en werd een partij van 800 printers aangetroffen.

Naar aanleiding van een eerdere brand in een hennepkwekerij in een pand op het woonwagenkamp aan het Beukbergenplein heeft de politie rond 10.00 uur een onderzoek in enkele schuren van het kamp ingesteld. Daarbij werden drie in werking zijnde hennepkwekerijen, een oude hennepkwekerij en een net geoogste hennepkwekerij aangetroffen. De ongeveer 500 planten en de kweekapparatuur werden in beslag genomen. Naar de eigenaren van de kwekerijen wordt een onderzoek ingesteld en tegen hen wordt proces-verbaal opgemaakt.

Tevens werd in een loods een partij van ongeveer 800 printers aangetroffen. Daar deze vermoedelijk van diefstal afkomstig waren, werd de partij in beslag genomen. Naar de herkomst van de printers wordt een onderzoek ingesteld.