1e persbericht van dinsdag 22 maart 2005

Eindhoven 22-03-2005 - Berichten uit de regio

Eindhoven: Volkswagen gestolen

In de nacht van maandag op dinsdag is vanaf de Zandbaars een zilverkleurige Volkswagen Golf met het kenteken 57-DX-DN gestolen.

Helmond: Buurtbewoners houden auto-inbreker aan

Drie bewoners van de Pastoor van Leeuwenstraat hebben maandag rond 18.45 uur een 18-jarige Helmonder aangehouden. De verdachte was bezig in die straat in te breken in een geparkeerde bestelbus. Hij had een ruit vernield. De verdachte bedreigde de drie buurtbewoners, hij probeerde hen met een schroevendraaier te steken. Dat lukte niet. De politie nam de inbreker over en sloot hem in.

Helmond: Mannen onder verdachte omstandigheden aangehouden

Op de Kanaaldijk Zuid West en de Goorsebaan in Helmond en de Varenschutseweg in Lierop zijn dinsdag tussen 0.00 en 1.00 uur twee Polen van 34 en 24 jaar oud, een 35-jarige Bulgaar en een man, waarvan de identiteit nog niet bekend is, aangehouden. De politie kreeg een melding dat op de Lungendonk in Lierop twee bestelbusjes met vier mannen zich verdacht ophielden bij een aantal bedrijven. Bij controle bleken in de busjes allerlei inbrekersgereedschappen te liggen. Een Pool en de Bulgaar werden bij de bestelbusjes aangehouden. De andere twee werden in de buurt opgespoord. Zij wilden de politie ontlopen, een van hen zelfs door in het kanaal te springen. Zij zijn aangehouden en ingesloten voor verder onderzoek. Later bleek dat in de buurt bij een bedrijf was ingebroken. Onderzocht wordt of deze mannen daar mee te maken hebben.

Helmond: Jongen aangehouden na bedreigen zusje

In zijn woning in Helmond is dinsdag om 0.25 uur een 13-jarige jongen aangehouden. Hij had maandagavond zijn 17-jarige zus bedreigd. Hierbij gebruikte hij een broodmes dat hij, met de botte kant, tegen de keel van zijn zus zette. De jongen zat het meisje te vervelen en toen die zich daartegen verweerde, pakte hij het mes uit de keuken. De bedreiging gebeurde toen de ouders niet thuis waren. De jongen is voor onderzoek de cel ingegaan.

Helmond: Mitsubishi weggenomen

Vanaf de Sparrerode is in de nacht van maandag op dinsdag een blauwe Mitsubishi Space Star met het kenteken 51-HX-FP weggenomen.

Best: Lastige taxiklant aangehouden

Maandag om 21.30 uur is op de Eindhovenseweg Zuid een 34-jarige man uit Best aangehouden. Een taxichauffeur had de man opgehaald in Son en moest hem naar Best brengen. Onderweg werd de man lastig, hij werd handtastelijk. Hij pakte onder het rijden ook het stuur vast. De taxichauffeur waarschuwde de politie die de man aanhield en insloot.

Son: Drie verdachten auto-inbraak aangehouden

Met de aanhouding van twee Eindhovenaren van 21, 17 en een Nuenenaar van 21 jaar oud heeft de politie een auto-inbraak van 12 november van het vorige jaar opgelost. De inbraak gebeurde op de parkeerterrein aan Ekkersrijt 4000. Daar werden een aantal nieuwe dvds en geluidsboxen gestolen uit een auto. Getuigen noteerden het kenteken van de auto waarmee de daders verdwenen. De Eindhovenaren werden al eerder aangehouden en gehoord. De Nuenenaar is maandag aangehouden.

Heeze: Diefstal met bedreiging

Een 20-jarige man uit Beerse is maandagavond rond 17.20 uur na een diefstal uit zijn auto bedreigd. De man was op de Warande in Heeze bezig met de bezorging van levensmiddelen. Toen hij terug kwam bij zijn auto zag hij dat een man uit de auto een doos wegnam. De man stapte in een Opel Kadett, naast de bestuurder van die auto. Toen de man uit Beerse het autoportier van de Kadett opende bedreigde de dief hem met een mes. De grijze Opel Kadett reed daarna weg. De bestuurder was een man van ongeveer 20 jaar oud. Hij droeg een petje. De dief was tussen de 40 en 50 jaar oud en had een snor. In het kenteken van de Kadett stonden in het midden de letters GH.

Veldhoven: Hennepkwekerij ontruimd

Dinsdagmorgen heeft de politie in een woning aan de Leuskenhei een hennepkwekerij ontruimd. Op de zolder van de woning waren twee ruimtes ingericht als kwekerij met in totaal 500 planten. Die planten en de apparatuur zijn in beslag genomen. De elektriciteit werd vóór de meter afgetapt. De energieleverancier is ter plaatse geweest. Tegen de bewoonster, een 26-jarige vrouw, wordt proces-verbaal opgemaakt.