Politie Amsterdam-Amstelland

Horlogehandelaar zwaargewond na overval
getuigen gezocht

22-3-2005. Maandagavond raakte in Amstelveen een horlogehandelaar zwaargewond toen hij werd neergeschoten bij een overval in zijn bedrijf aan Maritsa.

Het 62-jarige slachtoffer werd in kritieke toestand in een ziekenhuis opgenomen. Zijn toestand is nog steeds zorgwekkend. De overvallers gingen er zonder buit vandoor in de auto van het slachtoffer. Deze werd later uitgebrand teruggevonden in Nieuwekerk aan de IJssel. De politie is op zoek naar getuigen. Mogelijk zijn er ook personen die kort voor de overval of zelfs in een ruimere periode daarvoor iets verdachts hebben gezien in de omgeving van Maritsa. U kunt bellen met: 0900-8844 of (020) 559 2200.
Jeugdige straatrovers gearresteerd
22-3-2005. Zondagavond even na halfzeven werden in Diemen vier jongens (13, 14 en 15 jaar) gearresteerd nadat ze, samen met ongeveer vier anderen, op het Zwanenpad vijf leeftijdsgenoten hadden beroofd. Motorrijder raakt rijbewijs kwijt
22-3-2005. In de nacht van maandag op dinsdag rond halfvier controleerden agenten op de Leidsegracht twee personen op een motor. De dienders zagen dat de vrouwelijke passagier geen helm droeg. Ook roken de opsporingsambtenaren een sterke dranklucht bij de 20-jarige bestuurder.
De man bleek ruim drie keer de toegestane hoeveelheid alcohol in zijn bloed te hebben. Tegen beide personen werd proces-verbaal opgemaakt. Het rijbewijs van de bestuurder werd in beslag genomen. Vrouw voorkomt diefstal gsm
22-3-2005. Een 24-jarig vrouw voorkwam door koelbloedige optreden maandagavond de diefstal van haar gsm.